Det var en gång ett hem för många

 

Alla bilarna har nu åkt i väg, det såg ett tag ut att vara Årjängs marknad att döma av alla fordon på vår snustorra åker. Men det gick bra, parkeringsvakter dirigerade det hela och inget antände tack och lov.

Det har varit gårdsauktion på grannstället – ett helt hem har nu skingrats. Det blivit så definitivt att det är någon som fattas oss här i byn. Det blir en känsla av vemod och tomhet, som datasonen så fint beskrev det.

Alla ”nya”, icke uppackade saker, som grannen skulle spara, alla fina broderade dukar och lakan och  ett 10-tal paradhanddukar har nu fått nya ägare.

Vi får hoppas att det blir bra med nya bofasta grannar å småningom och tro att ”det blir nya tag där på stället man aldrig glömmer bort i Gyltenäs”, som sonen sa.

Högafflarna är sålda, det var en tre-tandad lätt, som ”barnen” brukade slåss om, den ville alla ha, når höet skulle köras in.

De tre hästräfsorna som nye ägaren önskade står kvar liksom några barkspadar och en använd gödselgrep, som nog skall städas bort. Barkspadar är nog inte så användbara i dag, de hör till en svunnen tid.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0