Aprilväder i juli? PK

Aprilväder i juli? Ja, men det är nog tur att vi inte kan bestämma vädret, det kan inte ens makteliten som nu festar ihop sig i Almedalen och vi betalar, som Rune Lanestrand skriver. Han fortsätter:
”Lämmeltåget av politiskt korrekta journalister, politiker och näringslivets höjdare har lämnat fastlandet i privatplan, segelbåtar överlastade färjor och flyg i skytteltrafik som förorenar och spär på algblomningen i Östersjön extra den här veckan”.
Svalorna flyger lågt, som det hette under kriget, men då gällde det krigsflyg nu gäller det riktiga ladusvalor som i höjd med fotknölarna. I dag kom en liten harpalt in på gårdsplanen och han fick ducka för svalor. Men det kanske var medvetet, han kunde ju varit en katt… Som svala kan man inte vara säker. Svalorna flyger alltid lågt när det är lågtryck, det beror väl på att mygg och övriga flygfän också flyger lågt.
Sädesärlans ungar är också ute i trädgården, hon skall väl hinna med minst en kull till så det gäller att de får lära sig att försörja sig själva. I björkstubben hade familj gröngöling samlat sig, fem stycken såg jag. Sedan var det en som fick sin lunch i en gryta med gräslök. Undrar om det var myrägg som var delikatessen?
Fru skata tog hand om måsarnas frukost i dag. Jodå, även här är alla barnen med och får någon godbit.
Efter byvägen blommar prästkragar, blåklockor, klöver och nattviol. Vid syrenhäcken blommade de gamla rosorna och smultronen lockade förföriskt röda. Ja, det är väl inte så brått… Det gäller att ta vara på den svenska sommaren, snart är det mörkt och kallt likt vad partierna beskyller varandra för i Almedalen. Men nu är det i alla fall ljust och vackert, blommor och fågelsång. Svensk sommar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0