Bland Galllskrikor och Vättar i Marjas sagoskog

Jag har varit på invigning av Marja i Myroms Sagoskog. Invigningstalare var ingen mindre än ishockeylegenden Ulf Sterner som var där med frun Pia, världsmästare i tyngdlyftning.
Hon var ju av samma längd som jag, så Ulf frågade "hur vi hade det där nere?" Ulf och Pia förärades också en tavla av Marja, en tavla som det skulle vara ett motiv till i om de tröttnade på varandra.
Där var också Gunnel Waljestål, med sina fina påskkäringar och påskägg. Jag fick ett påskägg, handgjort med otroligt mycket arbete nedlagt på. Det var kvastarna som var det viktigaste på påskkäringarna, sa Gunnels make Sven, som var kvastmakare. Sven var också den som grundade Vikingarna och den 12 april skall han vara med och spela i Bingolotto.
I sagoskogen fanns också Gallskrikan och de underfundiga skogsfigurerna som Victoria Heintz hade tovat. En såg så levande ut så man hajade till på väg uppför trappan i skogen.
På väggen i trappan är det också en Ferguson Grålle och en PV 444. Marja målade dem till en fortsättning på "Rosa Lyckans ko", en sann berättelse om kor från 1950- talet till nu. Pappa dog när jag var åtta år och mamma gifte så småningom om sig med en man som hade en PV, som han som bonde bytte bort mot en Ferguson Grålle.
Marja målade live och berättade när hon övergivit sin andre make, hon stod inte ut med att begränsas till "fru Hallstensson". Marja hade ju ett eget liv även om det krävde att bryta upp. Och det gjorde Marja genom att ge sig av på en trampcykel…
Det var ju sommar och varmt. Hon knackade på hos några vänner halv sju på morgonen. "Men vad roligt, Erik fyller 70 år i dag! Men vad har du på dig?" Marja fick låna en kjol som blev långkjol… och hur det gick med underbyxorna får Marja själv berätta…
Ensam på en trampcykel! Men hon kunde MÅLA! Det var då Marja började måla live! En underbar egenskap som följt med henne i VÄRMLANDS MINSTA KONSTMUSEUM, huset vid Skasåsbron som var till salu och som hon klarade av att köpa tack vare sina penslar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0