I syrenernas tid

Insvept i syrendoft blir jag när jag går ut i sommaren, där också rönnen blommar så vackert. Midsommarblomstren har redan slagit ut och vallmon likaså. Kaprifolknopparna slår snart ut, liksom rododendron. Ja, det är en härlig tid, som Fröding sa.

Men fåglarna har bråttom. Tornsvalorna sveper över mitt huvud och ladusvalorna blev förtvivlade i går när verkstadsdörren var helstängd. Jag öppnade den på en glänt och då flög de glatt in igen. Flugsnapparen bevakar noga sin bostad mitt i trädgården och stararna flyger och hämtar sin mat medan herr sädesärla dansar runt sin fru med utbredda vingar. En sådan uppvaktning!

Måsen ligger troget på taket, jag undrade hur den kan ligga så still i flera dygn, men så kom jag allt på det. Det är inte bara fru mås som ruvar utan herr mås byter av. Jag såg att hon flög upp och sprang efter kameran för att kolla ev. ägg men då kom herr mås, inspekterade boet, och lade sig att ruva. De kanske delar på föräldrapengen. Sams är de i alla fall.

Själv vill jag bara njuta av tillvaron. Det har varit litet mycket några dagar… I dag borde jag förstås springa, men jag vill faktiskt inte… Vad gör man när latheten griper tag i en? Jag kan ju inte längre skylla på "mellan hägg och syren" heller för häggens tid är obönhörligen förbi.

Jag fick ett mail från Richard L. Amoroso från USA där han hade börjat på en uppsats för min tredje bok om medvetande. Han undrade vad jag tyckte om ämnet "The Birth of Millennial Science: A New Age of Discovery and Associated Technologies". Jag läste och blev helt varm. Detta var helt i tiden! Återigen hade han lyckats pricka in det rätta!

Med sådana medarbetare kan man nog ta det litet lugnt! Jag njuter också av min fina blombukett. Hela styrelsen fick blommor vid SellNets årsmöte. Naturligtvis skulle vi ha köpt blommor till vår ordförande, men vem tänker på sådant? Jag bara njuter av vad andra fixat jag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0