Utkast: Nov. 18, 2013

Email med bilder till nästa bok "Essays on Consciousness" från Sverige och USA. Och så har det varit julmarknad hemma i Sillerud. Så många duktiga hantverkare det finns i bygden! Och så många tomtar! Själv köpte jag äkta hallonsylt och granskottssirap, litet söt kanske men den smakade vår.

Så sålde vi Rosa Lyckans ko, Mikaela och jag. Tack alla köpare! Nu får ni läsa om en kos liv från dåtid till nutid. Hur Rosa egentligen var en lysningspresent som mamma och pappa fick av farmor och farfar och hur Rosa sedan blev mor till korna i den nybyggda ladugården på Lyckan. Om grannens kor, som minsann inte är att lita på och om utvecklingen nu när Rosa egentligen är ko nr 430 och mjölkas i en robot och hur mjölkbilen nu är en mjölktankbil.

Ja, det har förändrats en hel del sedan nästan alla på landsbygden hade kor till nutid med några få procent jordbrukare kvar. Har det då blivit till det bättre? Eller?
Klart är att maten har blivit mer varierad nu men också mer industraliserad. Mer än hälften av vad vi äter är importerat. Vi har dålig kontroll innehållet och på alla tillsatser. Helt klart är att det importerade köttet är från djur inte haft det svenska djurskyddet och kanske slaktats på ett sätt vi inte vill veta. Djur har medvetande och känslor!

Korna vet också sina namn. En kvinna berättade att hon haft ett 80-tal kor, alla med namn som de lystrade till. Muu... nu skall jag jobba vidare med "Essays on Consciousness"!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0