Att leva sitt budskap

De ”exklusiva” rättigheterna håller på att droppa in, men då fick jag ytterligare ett mail (ja jag vet att det heter mejl, eller egentligen e-mail, för mail blir vanligt brev på engelska, men jag skriver i alla fall mail). Litet egen är jag nog! I det nya mailet skrev David på McFarland att nu hade han haft en specialist som tittat på illustrationerna och de flesta var för ”fuzzy”, i för dålig skärpa helt enkelt, det skulle vara minst 300 dpi. Så jag har att maila igen.

 

De flesta medförfattarna är väldigt hjälpsamma, men en professor som skrivit 40 böcker och aldrig behövt någon ”permission” för egna figurer tyckte att detta var det den sämsta förläggare han någonsin hört talas om.  Undrar med bävan vad han säger om att bilderna är ”fuzziga”?

 

Nyheterna(?) numera handlar ju mest om IKEA och Kamprad. Denne sparsamme smålänning som med börjat med två tomma händer, köpte in en nedlagd snickerilokal, hade ett koncept: att tillverka billiga möbler som vanligt folk har råd att köpa.

 

Nyckeln till framgången tror jag mycket beror på att Kamprad lever som sitt budskap. Han har en tio år gammal bil – nåja, han skulle väl ha råd med en nyare. Han klagade när de tog för mycket betalt i en IKEA-matsal där han åt. Det hette ju att kaffet på maten skulle va gratis, då skulle det minsann vara det! Ingen svensk har så till den milda grad klarat av att leva sitt budskap. Han är den sparsamme smålänningen!

 

På 1970 –talet när Astrid Lindgren reagerade över 102-procentig skatt, flyttade många svenska företag utomlands. IKEA hade inte blivit vad det är i dag om inte Kamprad också gjort det. Det blågula  IKEA är känt över hela världen, skapar arbetstillfällen och ger enkla  människor råd att möblera.

Tack vare IKEA:s anställda får svenska staten årligen in sex miljarder i skatt och arbetsgivaravgifter. IKEA har också klassats som världens bästa arbetsplats. Och Kamprad har inte gjort någonting som är olagligt.

Men den svenska avundsjukan unnar ingen att lyckas, och Kamprads förre vd, han som fått kicken ville väl ge igen, men uppdrag granskning har förlorat mycket i trovärdighet på grund av detta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0