Den gröna vintern

Så kom det då äntligen litet regn för första gången i maj. Men inte så mycket som man förväntat sig (eller lovats av väderlekstjänsten). Här i Sydvästra Värmland är det fortfarande mycket torrt och temperaturen är heller inte något att yva sig över. Nattfrost fortfarande och sju ynka plusgrader i mitten av maj. Man brukar alltid tycka att lövträden grönskar alldeles för fort, men så är det inte i år inte. Men den gröna vintern är i alla fall bättre än den vita!

 

Även om det är helgdag så behöver man ju inte vara ute heller. Det finns säkert saker att göra inomhus. Jag är lycklig nog att inte behöva fundera allt för länge på detta. Och när man har gjort en sak som man skjutit upp känner man sig nöjd och lättad efteråt. Man blir faktiskt mer stressad av saker man vet att man måste göra än att göra dem. Så det är bara att sätta igång!

 

Göken får vi säkert höra när ryss-värmen kommer – om den kommer vill säga. Men man kan ju alltid hoppas. Som optimist brukar jag vänta på sol och värme åtminstone tills i oktober. Först efter älgjakten brukar jag ge upp och tänka att vi får nog vänta tills våren.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0