Hemma från Arizona

Så var vi då hemma igen från en fantastisk konferensresa till Tucson i Arizona. Men länge var det ovisst om hemresan kunde bli av p g a  askmolnet från Island, som orsakat 100 000 inställda flyg. Men vi trodde hela tiden att SAS skulle flyga hem från Chicago och det gjorde de, men lämnade öppet om landningen skulle ske i Stockholm eller på Gardermoen i Oslo. Det blev Gardermoen. Ungefär kvart över sju på onsdagsmorgonen landade vi i ett snöigt Oslo. Hu, vad kallt! Vi var ju vana vid mer än svensk högsommarvärme. Men klockan åtta skulle det gå bussar till Arlanda utlovade piloten. Vad bra, då behövde vi ju inte åka till Stockholm och sedan tillbaka till Värmland.

Fy katten vad jag frös! Ännu värre var det för damen framför oss i kön, barbent och med sandaler på fötterna. Vi passade hennes bagage medan hon gick in och tog på sig ett par framplockade strumpbyxor.

Klockan var väl nio innan den första bussen kom. Och den skulle inte köra E 18 utan vägen över Arvika och inte skulle den stanna heller. Då beslöt vi att ta den vanliga Swebus från Oslo till Årjäng, men morronturen hade ju redan hunnit gå då så vi fick vänta till kl 13 efter att ha åkt flygbussen in till busstationen i Oslo. På bussen hem satt jag bredvid en dam som kom från Portugal, hon hade åkt taxi från flygplatsen in till Oslo, kostnad cirka 2000 kronor!

De kan allt ta betalt norrmännen och inte är det så väl beställt med servicen heller.  Men jag måste  ge SAS en eloge för god mat och trevlig personal och för att de plikttroget kör sina turer.  -Vi är i alla fall i Skandinavien, som piloten sa när han ursäktade landningsplatsen. Och inte tar SAS  ut extra avgift för toalettbesök heller, som en del lågprisflyg gör. Kvalitet är nog värd sitt pris, åtminstone när man flyger!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0