Silva-Metoden och fantastiska Duddu

Efter snö kommer solsken.Så är det verkligen i Värmland denna påsk-lördag. Men det verkar vara litet kyligt och inga ljumma sommarvindar precis. Men lugn bara, det kommer!

En av dem som blivit hjälpta genom Silva-Metoden är Duddu Sturzenbecker. Hon hade ständig huvudvärk, epileptiska anfall
och minnesförluster efter en hjärnskada. Efter två månader var hon helt bra från sina besvär. - Att sänka sin hjärnfrekvens till den så kallade alfa-nivån har yogis och zenmästare känt till i årtusenden, säger Duddu.

Kreativ visualisering ingår som en särskilt viktig del. Något som används inom idrottsvärlden och näringslivet för att förbättra resultat och uppnå nya mål. Fler än tolv miljoner människor världen över har gått en Silva-kurs. Nedan återges Duddus brev "Golftankar":

"Varför har det gått så dåligt i dag?"
"Livet är härligt, golf är livet?.
"Allt går åt skogen?"
"I dag bara flöt allt".
"I dag gick ingenting".
"Vid det här hålet går bollen alltid snett!"
"Det här är enkelt, men vad i..."
"I den här bunkern kommer jag alltid!"
Osv, osv.

Varför går inte formkurvan uppåt hela tiden? Jag tränar ju och får mer erfarenhet varje gång jag går ut på banan. Varför är det så ojämnt? Varför "sitter" inte de perfekta slagen från topprundan kvar? Föga hjälper den klena trösten och ursäkten "så är det i golf". Dessutom är det fel!

Vi kan mycket om datorer, elektroniska sådana, men den mest sofistikerade av alla, den biologiska datorn, är vi inte så noga med. Vi sätter in det ena skräpprogrammet efter det andra med resultat därefter.

Jag har ju samma "redskap" och omgivning den här veckan som den förra, d.v.s. både kropp, klubbor och bana. Det är här datorn kommer in. För att det hela skall fungera gäller det att programmera datorn på fördelaktigaste sätt. En vanligare benämning på den proceduren MENTAL TRÄNING!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0