Remote Viewing

Det motsvarande svenska begreppet för remote Viewing ?Fjärrsyn? tillkom på förslag av Lars Adelskogh. På uppdrag av RVT International översatte han den svenska versionen av manualen för militär fjärrsyn medelst koordinater. Ingo Swann föredrog och argumenterade för termen ? Remote Sensing ? framför - Remote Viewing- då detta passar företeelsen bättre.
Doktorerna Osis och Schmeidlers förslag, Remote Viewing, antogs till slut av sällskapet. De var av uppfattningen att kunna ?se? var att föredra framför att ?förnimma? om man ville ?sälja in? produkten till uppdragsgivarna hos CIA.

Bakgrunden till att detta forskningsprojekt startats av CIA var den omfattande forskning som Sovjetunionen bedrev i parapsykologi. Det var inte forskningen som sådan som oroade utan de möjliga operativa tillämpningar som kunde bli följden av en sådan forskning. Att uppskatta vilka eventuella genombrott som gjorts i forskningen var svårt. Sovjets täta säkerhetskontroll nästan omöjliggjorde allt läckage om gjorda framsteg.

Det fanns således en uppenbar risk att USA skulle hamna i bakvattnet, ungefär som de gjort 1957, när Sputnik sattes i en bana runt jorden. Redan 1967 testade ryssarna möjligheten till telepatisk kommunikation med kosmonauter i en bana involverande kodade telepatiska meddelanden som framgångsrikt sändes mellan Moskva och Leningrad. CIA hade upptäckt att Sovjetunionen satsade förhållandevis stora resurser på att utveckla Psykotroniska operativa applikationer att sättas in mot fienden. Utgivandet av boken Psychic Discoveries Behind the Iron Curtain var en väckarklocka för en bredare allmänhet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0