Psychic Warfare Gap

I går var det strålande solsken och gnistrande snö. Men, jag kom inte in på internet i alla fall! Jag tror jag kan använda min dator till att spå väder!

Tänkte annars att jag skulle fortsätta med litet parapsykologi.

År 1971 gjordes ett försök av USA med Apollo 14. Det involverade Edgar Mitchell i olika försök baserat på resultatet av fyra års studier och upptäckter gjorda på Maimondies Hospital. Studier visade att individer i vaket tillstånd telepatiskt kunde påverka och inplantera bilder och koncept hos sovande personer. Konfronterade, som man var, med dilemmat att framlägga för de vetenskapliga rådgivarna, hos National Security Council (NSC) att både KGB och GRU bedrev forskning i dessa kontroversiella ämnen. Alltså måste de argumentera för nödvändigheten för USA att satsa resurser. Därvid myntade man begreppet ?Psychic Warfare Gap? och övertygade med detta NSC att handla. Med kongressens godkännande startade en ny forskning för att söka utröna vad detta nya hot kunde bestå av.

Samtidigt som man (CIA DIA) spenderade mellan 20-60 miljoner dollar (uppskattningen av beloppets storlek varierar) engagerade man sig i en fortlöpande desinformationskampanj, där man på klassiskt CIA- maner misskrediterade alla former av psykisk forskning. Arbetet som
slutade med framtagandet av remote viewing som ett informations-hämtnings-verktyg började med en initial studie i mars 1971 vid SRI där man engagerat den exceptionellt paranormalt begåvade Ingo Swann att utveckla försöken.

Ledare för denna forskning var under våren 1972 fram till 1986 doktorerna Hal Puthoff och Russel Targ. Under den avslutande perioden mellan 1986 till 1995 leddes arbetet av Dr Edwin C May med kollegor. Dr May började arbeta för CSL (Cognitive Sciences Laboratories) vid SRI som konsult 1977. Ingo Swanns experiment baserades på forskning av den franske forskaren René Warcolier. Under tjugotalet hade denne gjort framgångsrika försök med distans-experiment mellan Paris och New York. Han initierade användandet av så kallade ?outbonders? som agerade som ?beacons? signalfyrar i experimenten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0