Dean Radin

I går kväll såg jag på Vetenskapsmagasinet i TV. De undrade där varför vissa stridspiloter lyckas tio gånger bättre än andra. Svaret kom delvis genom Randin, som länge bedrivit studier på våra oförklarliga sinnliga förmågor. Vid försöken placerades ett stort antal människor ut framför datorer, som slumpmässigt visade hemska och våldsamma bilder och bilder som man blev glad av. Det visade sig då att tre sekunder innan bilden kunde personen avgöra om det var en hemsk bild eller inte som skulle visas.

Detta strider givetvis mot naturlagarna, men ?det verkligt värdefulla är intuitionen?, sade på sin tid Albert Einstein. Jag hittade något mycket intressant, som handlar om intuition på Internet. Tyvärr var det helt anonymt. Författaren hade förmodligen glömt skriva ut sitt namn, men innehållet var som sagt mycket intressant. Han berättade att då han arbetade inom byggbranschen, skulle han klättra upp i ett torn, när de byggde nya Klarabergsviadukten, för att kontrollera att inte bron sjönk ojämnt. Han kände ett starkt obehag inför detta, och hittade på en mängd saker att göra först. Men så närmade sig det kritiska ögonblicket. I detsamma hördes ett dån. Olyckan var ett faktum. En olycka som kostade miljontals kronor, men där inte en enda människa skadades. Detta tack vare intuitionen.

Han berättar vidare vad som hände när Golda Meir var premiärminister i Israel på sjuttiotalet.
År 1972 hade hon på känn att något var fel, att det var någon form av krig på gång och hon ville förbereda landet. Hennes rådgivare och experter övertygade henne om att hon hade fel. De kom visade fram fakta och rationella argument och Golda Meir lät sig lugnas.
Kort därefter hade Syrien och Egypten gått ihop och attackerade Israel som led stora förluster: Golda Meir har berättat att hon umgicks med självmordstankar efter den händelsen. Hon kunde inte förlåta sig själv för att hon hade litat på experterna och inte följt sin känsla, sin intuition.
?Om du får en stark känsla av att du ska eller inte ska göra på ett visst sätt, så lita på den känslan. Oftast krävs det inte så mycket för att följa den?, skriver författaren. Han avslutar med följande ord: Lyssna när intuitionen knackar på ditt medvetandes dörr, öppna och se efter vad den vill säga dig. Om det bultar på dörren och hela din kropp vill göra dig uppmärksam så kan du vara på väg mot en katastrof, då måste du lyssna på din intuition?.

Gary Zucav skriver i Soul Stories om att lyssna till sin intuition är som att lyssna till valar. Är det storm, eller är du arg, svartsjuk eller upprörd hörs de inte. Det är som att försöka höra en vän i telefon när det är hög dansmusik i rummet eller bollspel på TV:n. Din vän pratar men du hör honom inte.

Måtte detta bli en dag när vi hör valarna!

Kommentarer
Postat av: Sanna

Hoppas du får en bra dag :)

2008-02-19 @ 10:57:11
URL: http://wiiiberg.tjejsajten.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0