Medan samvetet sakta siktas bort

 
 

Centerpartiets partiledare Annie Lööf har under de senaste dagarna krävt åtgärder mot det ökade kvinnovåldet. Av förslagen som partiet nu vill se finns bland annat skärpt straff för grov kvinnofridskränkning, skärpta straff vid överträdelse av kontaktförbud och att kontaktförbud med fotboja ska användas vid fler tillfällen. Men så sent som förra året röstade Centerpartiet nej till just de förslagen.

 

Annie Lööf personifierar uttrycket "att inte vara en del av lösningen, utan av problemet", säger Patric Källman.

 

Så har skriver Elisabeth Andersson: ”Stenevis, Lööfs o Löfvens försök att få det importerade mördandet av kvinnor till ett allmänt "svenskt" problem, dvs något som alltid funnits är osmakligt och lögnaktigt. Där sitter dom o är upprörda över det ökade våldet helt plötsligt, det som vi andra har ramaskrikit oss hesa om i 15 år minst men som dessa politiker hela tiden låtsats som det inte finns. Och de blir livligt hjälpta av statsmedia”.

 

Pojkvännerna till de 5 mördade kvinnorna senaste veckorna bestod av 4 utlänningar och en svensk (3 st hade inte ens svenskt medborgarskap). Sedan skall vi behöva lyssna på debatter i SVT om varför "svenska män mördar kvinnor" och/eller "Varför svenska män har blivit mer våldsbenägna", skriver Björn Olanders. Annie Lööf, som vill bli statsminister, tyckte som bekant att vi hade plats för 30 miljoner invandrare till.

 

Hanna Stjärne till Per Gudmundson, Bulletin, som efterlyser ett vuxet samtal om islam: ”Det är ditt ansvar. Du har inte tagit det ansvaret. Du har låtit Muslimska brödraskapet utnyttja SVT som sin propagandakanal och därmed omöjliggjort ett vuxet samtal om islam. Muslimska brödraskapet har i fyra decennier bedrivit ett intensivt påverkansarbete med syftet att lyfta fram Koranen som lagbok i Sverige, vilket är en katastrof för flickor, kvinnor och sexuella minoriteter. Och för demokratin. Hur ser SVT:s säkerhetsmur mot demokratifientliga påverkansoperationer egentligen ut?”

 

Till verkligheten hör att kunna skilja på importerat kvinnovåld och våld av svenska förövare.

”En svensk kvinna blir inte misshandlad för att gått ensam på ett kafé utan släktingar.

En svensk kvinna får inte näsa eller bröst amputerad för att hon vägrar gifta sig med en äldre man.

Försök inte klumpa ihop hedersvåld och våld i nära relationer.

Våld i nära relationer är en persons beslut. Målet är att utöva makt över en annan människa. Hedersvåldet har en grupp som anstiftare. Målet är att upprätta gruppens anseende”, skriver Sohelia Fors.

 

Skall vi tala om det svenska våldet rekommenderar jag Ingegerd Bergströms bok ”Om jag bara hade vetat”. Ingegerd blev misshandlad fysiskt och psykiskt av sin man i hög ställning. På kungamiddagen satt hon och funderade på hur många i sällskapet som också blivit misshandlade.

Ingegerd har startat en FB grupp. Av fler än 70 svar på ”om någon hade blivit fysiskt sjuk i ett destruktivt förhållande svarade ALLA ja. Ingegerd har haft meningiom (hjärntumör), vilket drabbat flera i gruppen. Annars är det stressrelaterade sjukdomar som trötthet, fibromyalgi, eksem, inflammationer, högt blodtryck och magproblem och IBS som är vanligt. ”Health endpoints” är enligt epigenetiken, dvs vilka gener som slås av eller på, cancer, autoimmuna sjukdomar, mentala sjukdomar och diabetes.

 

Marie Fredriksson skrev en bok för att vi skulle få veta att det var misshandel från fadern som orsakade hennes hjärntumör. Det var resttillstånden efter behandlingen som tog hennes liv.

 

Vid sidan av importerat våld och mord undrar jag hur mycket ohälsa som orsakas destruktiva förhållanden egentligen? Detta är något vi måste tala om ur folkhälsosynpunkt vare sig vi vill eller inte!

 

Nej, jag tänkte ju skriva något roligt i dag! Kanske det roliga faktiskt har en sorglig underton, som Ingegerds makes skämt om ”samvete – är det någon ny mjölsort?”

 

Det har kommit många nya mjölsorter, medan samvetet sakta siktas bort.


Äntligen kom sädesärlan!

 
 

Äntligen kom sädesärlan! I 40 år har hon anlänt 10 april men nu var hon försenad. Det måste bero på ”klimatförändringarna”!

Sverige leder bland givarna till vaccinfonden - våra pengar kostar inget för regeringen att ge bort -  och vi har flest antal nya smittade i hela Europa. Och nu är det inte – som Agnes Wold tyckte var tur, ”bara de gamla som dör”.

Sverige gör ju allting rätt, det är bara det att det sker vid fel tidpunkt. Min bättre hälft, som brukar se på TV, skrek faktiskt högt när Norge stängde ned och Sverige öppnade upp i höstas. (Sven Wollter blev ett av offren).

Först nu kommer den gamla ”nyheten” om att Folkhälsomyndigheten under början av hösten (?) vilseledde svenska folket.

I september stod det klart för alla med någorlunda förmåga till huvudräkning att Folkhälsomyndighetens och Anders Tegnells lägesbeskrivningar förvanskade statistiken. En ökning av antalet smittade med 35 procent på bara en vecka kan omöjligt beskrivas som "en liten försiktig ökning". Statsepidemiologens försök att ursäkta sin vilseledande verklighetsbeskrivning har större nyhetsvärde.

Anders Tegnells första ursäkt – att den procentuella ökningen skedde från en låg nivå – är häpnadsväckande för var och en som vet skillnaden mellan relativa och absoluta tal. Det förväntas man begripa på högstadiet. Den andra ursäkten – att en varning för vartåt utvecklingen var på väg riskerade att "skicka fel signaler till befolkningen" – får nog klassas som rent tjänstefel. Nu – mitt i tredje vågen rekommenderas ”personlig lockdown”

Expertmyndigheternas roll är att förse allmänheten, från beslutsfattare till befolkning, med korrekta underlag för sitt eget och för samhällets handlande. Deras uppgift är inte att filtrera, vinkla och förpacka, vare sig det sker för att uppnå rätt "effekt" med informationen eller för att kamouflera tidigare felbedömningar. I Folkhälsomyndighetens fall har man medvetet gjort det förstnämnda och återkommande försökt med det sistnämnda. Inte bara under hösten, utan från den dag smittan kom till Sverige. ”Sverige bygger inga murar” sa statsministern.

Och så har de ju gått som följetong i SVT i princip varje dag och matar oss med filtrerade och vinklade så kallade fakta! Jag har tidigare skrivit om historierevision och detta från första dagen ”när det var liten risk att smittan skulle nå Sverige”.

”I förra veckans utfrågningar i konstitutionsutskottet fick vi veta att regeringens påstådda strategi inte finns. Sveriges Radios och många andras granskningar har visat att ansvariga myndigheter både har anpassat nuläget och skrivit om historien utifrån sin egen agenda och världsbild. I de utvärderingar som stundar av Sveriges pandemipolitik måste hanteringen av sanningen bli en viktig del”.  (Fakta hämtade bl a från Peter Wennblad, SvD).

-I Sverige styr Anders Tegnell och I Norge Erna Solberg, sa mina norska fritidsgrannar. De har så rätt! Men för sädesärlan hjälper det inte med filtrerade och vinklade nyheter. Hon flyttar när hon vill hon. Jag kommer ihåg att sädesärlan trippade i solskenet när min son Henrik var liten. Han höll mig i handen när vi gick och hämtade tidningen. -Mamma jag vill ha den fågeln, sa han. En fågel är fri, låt oss vara lika fria hur man än försöker filtrera, vinkla och förpacka verkligheten!  

 

Härdsmältan på bloggen

 

Så här i moms- och deklarationstider får man lätt härdsmälta i hjärnan, och jag blir fysiskt trött av att inte röra på mig. Katterna följer mig, sådan herre sådan hund, heter det ju, både Sotis och Lillan ligger bredvid mig, än på skrivbordet än på utsiktsplatsen.

Ett välkommet avbrott är ledaren i NWT. ”En skakning på nedre däck” var precis  vad jag behövde. Att förre riksdagsledamoten och centerpartisten Staffan Danielsson lämnar sitt parti efter 50 trogna år, förvånar väl inte. Han har ju varit i delo med partiet angående den alltför välkomnande migrationspolitiken.

Jag tänker på forskarna jag brukar träffa på mina konferenser, de berättar att hela världen vet om hur det är i Sverige, som ”annonserar” efter folk. De får veta om alla rättigheter de får i Sverige, alla ersättningar, gratis svenskundervisning, barnledighet, barnbidrag och allt. Ja, man kan t.o.m. vara försvarsminister i mellanöstern och leva på svenskt bidrag!

Andra kända centerpartister som slutar är den ekonomiskpolitiske talespersonen Emil Källström, Fredrik Christersson, Magnus Ek och vice ordföranden Anders W. Jonsson. Den duktiga lokalpolitikern från Västerbotten Helena Lundgren känner sig ”lurad” och tycker att det är ett hån att välja en (s)-regering framför en borgerlig.

Men nu har jag ju inte pratat alls om den nya kyrkopolitiska stjärnan Fredrik Federley. I sina bloggar har han skrivit att kyrkan ägnar sig åt "tomtar och troll" och "hokus pokus"? Vidare ”det här med religion va, vilken goja”. ”Jesuskvinnan kör hårt i dag utanför riksdagen. Jon berättade att Jesus älskar mig. Tack sa jag men jag hade hoppats på en annan man”. Eller ”Betyder det att man måste läsa bibeln? Jag har lämnat kyrkan nu och hoppas slippa”.

Och jag som i min enfald trodde att kyrkopolitiker måste tillhöra kyrkan! Men det är klart, som centerpartist kan man väl både äta skon och ha den kvar!

På heder och samvete – nej, det var naturligtvis borttaget från deklarationsblanketten. Heder och samvete finns nog inte längre i vårt avlånga land! 

Glad påsk - och vad statsministern säger är alltid rätt

 
 

I dag var sjön öppen och mina frukostgäster kom samtidigt. Det är ett måspar som brukar bo på uthustaket. I morse kom de bara och sa hej och fick frukost. Bullar som blivit över, men hembränt skall det va!

I dag är det 1 april. Då gäller det att inte bli lurad! Jag kommer ihåg alla gånger lurat andra människor. Som barn skrev jag på mammas idé ett brev från en dam till en ungkarl. Han besökte oss senare på kvällen och svor ve och förbannelse över den stackars flickan. 

I Göteborg blev det ett brev från datachefen att företagets dator skulle hjälpa till att lösa personliga problem. Chefen tyckte att det var så bra så det skickades till kontoren i Stockholm och Malmö också. 

Sedan skrev jag och erbjöd skolchefen anställning i den friskola som faktiskt inte sågs alltför välvilligt av skolstyrelsen. Men i år hinner jag nog inte med att luras. Får höra med min bror som talade om torrspriten som skulle komma att säljas på systemet. Det är ju onödigt att bära hem vatten, när vi i Sverige har så bra vatten i kranen. I år kom vi på det förträffliga med att utnyttja den nya tekniken med  månceller, så att man kan få el även på natten.

En fabrik planeras kanske i Strömstad och länsstyrelsen i Västra Götaland är inkopplad.

 Och sedan gäller det ju att hålla ögonen öppna inför skämten i media. Jag har ännu inte sett några, så jag är väl lurad…..

Jo, i går kväll hörde jag f.d. statsepidemiolog Johan Giesecke och då blev jag lurad! Corona var som en influensa, sa han och därför skulle en spridning i befolkningen tillåtas.

Skolan skulle vara öppen hela vägen – från förskola till universitet.

Fockimmunitet skulle uppnås i maj och friska barnbarn gick bra att träffa, sa Giesecke fjol våras. Sverige hade givetvis gjort rätt – inte stängt några gränser som andra länder.

 

På frågan varför det var 13000 fler döda i Sverige än Norge tyckte han att vi skulle vänta med utvärdering. Sverige har givetvis gjort allting rätt och tycker man inte det är man ett hot mot demokratin. För ni vet väl att demokrati är just precis vad statsministern säger, absolut ingenting annat! GLAD PÅSK! 


RSS 2.0