Vattnets minne och väntans tider

En sommar i väntans tider.  Ja, jag väntar ju på att McFarland i North Carolina skall trycka min bok ”Aspects of Consciousness”, som skulle vara tryckt den 18 juli men som blev fördröjd av att de, tack vare mitt index,  hittade några rader som varit med i en annan bok. Oj, oj, sicket ståhej det blev med ”permissioner” och allt! Men nu fick jag ett e-mail att allt sådant är klart så nu har väntans tider har infunnit sig igen.

Försöker göra något nyttigt under tiden och nyttigt för mig handlar såklart om medvetandet. Allt liv är ju egentligen ett mirakel! Och mycket tycks bero på vattnet, förutsättningen för allt liv. Vi består ju till ungefär två tredjedelar av vatten men kroppen kan inte transportera vatten mellan cellerna utan hjälp av elektrolyterna, d v s laddade molekyler. Livet i kroppen skapas genom kommunikation mellan atomer och molekyler som kommunicerar genom att ge och ta emot elektroner. Detta flöde, en svag elektrisk ström, är den livsgivande energin som ligger bakom cellförnyelse och andra livsviktiga processer. Allt går ju med elektricitet – även vi, mina vänner!

Ja, det är sådant jag funderar på när jag nu går i väntans tider. Jag blir också mer och mer övertygad om att Nobelpristagaren Luc Montagnier har rätt när han säger att vatten har ett minne!


Bredband och kor

Så har jag då dragit av mig ylletröjan och tagit sommarens första dopp. Inte var det varmt precis, men det hade det goda med sig att man frös inte när man kom upp. Nej, då kändes det riktigt behagligt.

Annars har veckan gått i gästernas tecken, förutom i förrgår då räkningen av kor ställde till vissa problem.  Det var i en grupp utan horn, Hereford-Simmental, det skulle vara 22 djur (inkl. tjuren) men vid räkningen blev det bara 21 st.

Larm till sonen, som kom och räknade, 22 st, så då var allt frid och fröjd igen. Men då hade man redan hunnit tänka ut vad som kunde ha hänt den förlorade. Naturligtvis hade hon fastnat i det sanka diket inne i skogen! Ja, fantasin flyger fort iväg, men som sagt, räkna kor är inte så lätt det.

Man räknar och räknar, men kor står ju aldrig stilla, en mindre gömmer sig bakom en större och de rör sig ständigt. Svärdottern hade rätt när hon sa att det berodde på felräkning. Uppväxt med kor har hon varit med om sådant tidigare.

Sedan är det bredbandet som gäller i Sillerud nu. Sista anmälningsdag är den 31 juli så det gäller att få alla med. I dag har jag kopierat kartor och information och lagt i ca 15 brevlådor, de flesta fritidsgäster.  Jag har också informerat om Dieter, ansvarig tysk. Det är ju tryggare för tyskar att få information av en landsman.


Från Singapor till Spanska skogssniglar

Den 14 juli har ju vår förtjusande kronprinsessa födelsedag, en dag i mitten på juli då hjortronen skall vara mogna, åtminstone här i sydvästra Värmland. Så var de nog i år också men det var ju en vattengrav att komma över innan jag kom ut på mossen och kunde plocka en handfull gula bär. Det var ju åtminstone så jag fick känna smaken av mogna hjortron i år också.

Annars har vi varit ute och kollat och räknat en del av sonens kvigor av rasen Hereford, som skall bli kossor så småningom. Gruppen stora kvigor hade sällskap av en tjur, men honom skulle man passa sig för sa sonen. Annars är det bara snälla djur alltsammans, liksom ”våra” trevliga Highland Cattle, men de flesta är ju utflyttade på sommarbete av dem också. Det är bara två grupper på fyra djur vardera som är kvar här hemma nu. Men till hösten kommer nog alla Highland Cattle tillbaka.

Annars är jag i spänd förväntan inför 18 juli då ”Aspects of Consciousness” skulle gå i tryck. En ”permission” är klar men kommer den andra att hinna komma fram? Kontoret det skall skickas från ligger i Singapore och det skiljer ungefär 14 timmar i tid mellan Singapore och North Carolina. Tidsskillnaden hit tycker jag är rätt bra, sex – sju timmar beroende på var i USA man befinner sig, de brukar ju ”vakna” när klockan är tre på eftermiddagen här. Rätt praktiskt, då hinner man skriva svar på e-mailen de skickat sent på kvällen innan och hälsa god morgon.

För ett par dagar sedan upptäckte jag mördarsniglar i min trädgård. De har inte funnits här tidigare men nu har jag plockat något hundratal. De går sedan till ”snigelkrematoriet” dv s värmepannan. Jag känner mig riktigt mordisk, men mina ronder börjar ge resultat, sniglarna blir färre och färre… De är ju inflyttade och hör inte till vår inhemska fauna och så de har ingen i mitt jordgubbland att göra…


Resning och riddarsporrar

En dag i juli, varmt och fuktigt i luften och de härliga luktpionerna håller på att ersättas av riddarsporrar och rosor. Nu tror jag också att jag har pappren klara till resningsansökan. Nej, det gäller inget mord men väl en äldre dam, som för 15 år sedan tog bort ett födelsemärke och i samband med detta drabbades av en infektion, stafylokocker auerus, i armen. Ärendet var provat i patientskadenämnden år  2000, men då skylldes på att ”infektionen med övervägande sannolikhet inte beror på att smittämne överförts i samband med någon vårdåtgärd och att det därför inte förelåg någon ersättningsbar patientskada”. Stafylokocker aerus är en typisk sjukhussmitta och man kan ju undra varifrån bakterierna kommit om det inte är från sjukvården?

Finns det någon rättvisa skall ju Patientskadenämndens beslut ogiltigförklaras och damen i fråga – som efter 15 år går med den infekterade armen i band, få någon form av ersättning. Åtminstone en ursäkt, kan man tycka och en stilla undran är: När skall man börja TVÄTTA HÄNDERNA inom sjukvården?

Den 15 är det ju kronprinsessans födelsedag. Jag har någon föraning om att kungen då skall pensionera sig och överlåta ansvaret på henne, men det kanske bara är en vision. Helt klart är hon ju en mycket populär person och prins Daniel likaså, han tar ju verkligen sin del av kronprinsess- parets ”marktjänst”.

Den 18 juli skall ju ”Aspect of Consciousness” tryckas. Hoppas bara att schemat håller! Det tar allt en avsevärd tid innan en bok verkligen kommer ut!  Men det är väl litet mer noga eftersom det är ett akademiskt förlag och mina medförfattare är ”leading scientists and authors”.  Är dock mycket tacksam mot Richard Amoroso, som kontaktade förlaget och andra förlag, sedan små delar av hans uppsats varit med på någon konferens för fysiker. Han råkade ut för samma sak som Nobelpristagaren Sir John Eccles gjort. Inget dåligt sällskap att vara i!


Consciousness och Internet

Så är då indexet och div. rättelser för ”Aspects of Consciousness” skickade till McFarland. För texten på omslaget la jag till att jag åker på konferenser världen över och sedan tog jag med ett foto av Karl Pribram, Henry P. Stapp och Patrik Heelan, som jag tog på konferensmiddagen på Red Bulls restaurang i Salzburg 2007. Den bilden plockar väl förlaget bort, men man måste ju försöka!

Till indexet gick jag gick igenom boken sida för sida och vet ni på hur många sidor ”consiousness” var med?  Jo, på hela 80 sidor och då var det ju många gånger på en del sidor, så det är verkligen en bok om medvetande!

Nu är det juli och då har jag ju lovat skicka en påminnelse till Menas Kafatos också. Han skulle ju vara på resande fot hela juni månad, men när han kom hem har han lovat att skriva en uppsats för ”Aspetcs of Consciousness II”.  Den boken flyter på bra, tycker jag och jag har ju så duktiga medförfattare, som bara levererar och levererar! Det är verkligen stimulerande att ha ledande vetenskapsmän och författare från hela världen till sin hjälp!

I går var jag på bröllop, det var min kusin som hittat sin like på Internet. Hade min mor levat så hade hon säkert skrivit en dikt till brudparet:

Internet är allt en märklig grej,

där kan man hitta kille eller tjej.

Ni tokiga ungdomar på gamla dar

då de flesta har, och vet vad de har,

 går ni till prästen och fixar festen.

Ni har ju redan barn och barnbarn och resten.

Vi dröjt med presenter -skall detta hålla?

På Facebook vi brukar kolla.

Är det ett skämt eller drar ni verkligen jämt?

Minsann, minsann, så ser det ut,

så vi säger skål för ett lyckligt slut!


RSS 2.0