Mors dag!

Äntligen kom rätt Sverigelag, AA – laget som spelade mot Schweiz, inte B-laget som skickats mot Danmark, på plats i Riga. Grattis! Sverige leder ju sedan 2018 skytteligan i Europa, men det gällde ju dödsskjutningar det. Sådana som det bara blir fler och fler av. Samt knivar. De långa knivarnas natt är snart varenda natt nu. Ursprungligen var det ju Hitlers ingripande mot SA i juni 1934. SA var en annan politisk grupp som av den store ledaren inte bedömdes lika lojala. Apropå lojalitet, Per Bolund hävdar att klimatkrisen har gått så långt att jordaxeln förskjutits, det visar hur stor påverkan vi människor har på vår planet, och varför vårt fotavtryck snabbt måste minska, säger han. Givetvis bevis för att mänskligheten antagligen bara kan räddas om Miljöpartiet får fortsätta beskatta plastpåsar och stänga kärnkraftverk. Fotavtryck, då tänker jag på Annie Lööf, som skulle äta upp sin högra sko i stället för att släppa fram Löfven. Inför nästa val är det den vänstra som pantsätts… Riksdagsarbetet är ”omodernt” och behöver anpassas, hävdar Annie Lööf, eftersom övriga riksdagspartier INTE haft så många avhopp på så kort tid som Centerpartiet. Under våren, i samband med de pedofilavslöjanden som skakat partiet, har flera av Centerpartiets ”tunga” riksdagsledamöter hoppat av. Är det kanske för dåligt betalt? Fråga fattigpensionärerna? I januari i år höjdes riksdagsledamöternas arvode med 1 500 kronor till 69 900 kronor i månaden. Därtill har ledamöter som inte bor i Stockholmsområdet rätt till övernattningsbostad i Stockholm. Riksdagen betalar upp till ytterligare upp till 8 600 kronor per månad för att täcka kostnaderna för en sådan bostad. ”När Annie Lööf hävdar att arbetet i riksdagen är omodernt, så säger hon i praktiken att demokratin är omodern som styrelseskick,” säger Patric Källman, och fortsätter ” när jag tänker efter, så har jag inga svårigheter att föreställa mig Lööf som en av medlöparna i DDR-byråkrati”. ”Utvärdera mig på jobben”, sa Stefan Löfven 2014. Samtidigt som han ställde ut löftet att Sverige till 2020 skulle ha EU:s lägsta arbetslöshet. I dag har vi EU:s fjärde högsta arbetslöshet. Det är klart att både stats- och finansministern vill tala om annat. Och det finns ju så mycket annat att tala om! Glad MORS DAG!

Pingst och PhD

 
Måte komma ihåg att jag har en blogg också

Tack vare Ingegerd Bergström och alla som svarat på frågan om de blivit sjuka i ett destruktivt förhållande har jag nu fått min doktors- och Ph D avhandling godkänd. VARMT TACK! Avhandlingen kommer att användas som ett exempel på varför vi blir sjuka och kommer förhoppningsvis att kunna hjälpa människor som blir misshandlade.

Sedan 2007 har jag varit intresserad av, och åkt på konferenser om medvetande, ”Science of Consciousness”. Så började jag intressera mig för epigenetiken, vilka gener som slås av eller av. Det är ju detta som avgör vår hälsa och påverkas av omvärlden, inklusive näring, stress, framför allt tankar och känslor. Finns massor med litteratur om hur stress påverkar oss och på den delen fick min avhandling högsta betyg.

De senaste åren har mina posters och mina föredrag på konferenser runt om i världen – tills coronan kom och det blev digitalt – handlat om ”Can consciousness influence our epigenetics and can epigenetics influence our consciousness”, ett kapitel i en av mina böcker om Consciousness. ”Essays on Consciousness” www.ingridfredriksson.com

Sen slog det ju mig att det var ju just detta Ingegerds bok, ”Om jag bara hade vetat hade jag inte insjuknat” handlade om! Och alla ni andra som berättat hur ni blivit sjuka i en destruktiv relation. Det var 70 personer i gruppen som svarade ”JA” ingen svarade ”NEJ”. Alla drabbade känner tydligen till detta, de flesta andra inte.

 

Jag har också haft en kontrollgrupp B, bestående av 20 friska, ej misshandlade personer som jag jämfört med 11 misshandlade sjuka, allra flesta med meningiom, som fått mer detaljerade frågor, grupp C.  

 

I grupp C hade alla utom två blivit misshandlade,

Nio hade hela tiden fått försvara sig,

Alla utom en hade varit stressade när de blev sjuka,

Alla utom två hade undertryckt sina känslor,

Alla utom tre hade fått höra att de var misslyckade och värdelösa,

Alla hade haft koncentrationssvårigheter,

Alla hade levt i fruktan och rädsla.

Alla utom en hade varit med om en chockartad och dramatisk konflikt 6 – 18 månader innan de fick sin diagnos.

 

De 20 personerna i den friska kontrollgruppen, grupp B, som EJ blivit utsatta för misshandel, var totalt annorlunda. De var alla glada och lyckliga och hade tid för sig själva. De flesta levde i lyckliga äktenskap, levde ensamma eller var skilda. Ingen hade fått höra att de var mindre värda eller otillräckliga. Ingen, utom två, måste försvara sig själva. Alla hade någon att prata med.

 

Resultatet av undersökningen blev en indikation på att medvetandet påverkar epigenetiken i utvecklingen av sjukdom. Eller översatt till originalspråket ”CONSCIOUSNESS MAY INFLUENCE EPIGENETICS IN THE DEVELOPMENT OF DISEASE”.

 

                                                      Tack för all hjälp! 

                                                   och GLAD PINGST!


Västergök och Kristi himmelsfärd eller Ramadan

 
 

Nu blev det äntligen sommar, i hela två dagar. Lönnarna blommar och den ensamma humlan har fått sällskap i trädkronorna. När jag sprang hörde jag göken i väst, det var en helt underbar Kristi Himmelsfärdsdag med andra ord. Men för vår utrikesminister var det ju Ramadan som firades.

 

Kan inte släppa tanken på att fler än 1500 raketer skickats in i Israel, det lilla landet med hög teknologi och Mellanösterns enda demokrati, där halva befolkningen tillbringade den gångna natten i skyddsrum. Israel har rätt att försvara sig, säger FN. Något som inte visas i SVT, som endast intervjuar utvalda araber.

 

Golda Meir, Israels fjärde premiärminister, sade en gång: "Det blir aldrig fred förrän araberna älskar sina barn mer än de hatar oss".

 

Varför visar SVT inte verkligheten från terroristgrupper i Gaza, undrar Fathi Mojtaba, hur samvetslösa terroristgrupper, Hamas och Islamisk Jihad utnyttjar bostadsområden i Gaza och skjuter missiler mot Israels städer. Missiler från Gaza mot Israel är iranska regimens gåva till terroristgrupper Hamas och Islamiskt Jihad i Gaza.

 

I sociala medier sprids en video som visar hur ett gäng som är maskerade i så kallade palestinasjalar bränner Israels flagga. Gänget framför att videon är ett meddelande från Sverige och avslutar med muslimska stridsrop. Demonstrationer har också ägt rum i flera svenska städer.

Nazitysklands ledare Adolf Hitler har fått förnyad popularitet bland många av världens muslimer med anledning av den pågående konflikten mellan Israel och de palestinska territorierna. #HitlerTheGreat, #HitlerWasRight och #Hitler_Was_Not_Wrong är några nya eller nygamla hashtaggar som de senaste dagarna dykt upp flitigt i sociala medier.

Tänk om Albert Einstein hade blivit Israels president. Det var nära.

När Chaim Weizmann dog 1952 gällde det att få tag på en bra efterträdare på presidentposten.  Israel skulle visa Einstein sin aktning och Einstein skulle stärka Israels ställning i världen. Einstein svarade att han var djupt rörd över erbjudandet och skamsen över att inte kunna tacka ja.

-I hela mitt liv har jag hållit på med objektiva saker. Därför saknar jag den naturliga fallenheten för att handskas med människor på rätt sätt, sade han.

Nu 66 år efter Einsteins död kan man ändå inte låta bli att fundera över hur det hade varit med världsnamnet Einstein som president i Israel. Men mot samvetslösa terroristgrupper hade nog inte ens det hjälpt…

 
 

Pingviner på nordpolen och elefanter i rummet

 
 

Kanske minnet har blivit dåligt, men annars är detta den kallaste vår jag upplevt. Litet varmare blir det av SVT:s eminenta klimatreportrar, som har pingviner på nordpolen, samt av politiska debatter.

Det har i vårt land mördats fem kvinnor på tre veckor. Mördarna är deras män, i fyra av fem fall ”nya svenskar”. Annie Lööf, som tycker att vi har tagit emot för få invandrare, var en av de första som tog upp kvinnovåldet, dock utan att nämna nationalitet på gärningsmännen.

Den ene efter den andre pratade på, om mäns fruktansvärda våld mot kvinnor. Jag tänkte på vad jag läst av Sohelia Fors ”blanda inte ihop detta med hedersvåldet”. Men det var just det man gjorde.

Ingen ”såg” elefanten i rummet förrän det blev Jimmie Åkessons tur. Han talade om det importerade våldet, det man inte får prata om. Men hur skall man då komma tillrätta med att 80 procent av platserna på våra fängelser är upptagna av personer med främmande namn?

Det första man måste göra är att erkänna sanningen, att säga som det är, annars blir det ju bara värre och värre. Det räcker inte med att gå i taket och skälla på den som råkar se elefanten. Det krävs nog att man kan stava till integration innan man tar emot ytterligare 30 miljoner nya svenskar.

Ser man inte problemen kan man inte lära våra nya svenskar svensk lag och svenska värderingar och att i Sverige är kvinnor och män lika mycket värda, lyckas man aldrig med integrationen. Då kommer det fortsatt att bli ett lutande ”PISA” i skolan, då kommer kvinnor fortsatt att ”ramla ned” från balkonger och våldtas.

Jag tänker med sorg i hjärtat på den våldtagna 12 åriga flicka, som är inlåst på ett HVB hem och inte ens får prata med sina föräldrar. Hon har inte fått någon som helst vård, bara låsts in! Hela hennes liv riskerar att bli förstört. Unga flickor har tagit sina liv på grund av traumat efter att de blivit våldtagna och inte fått vård och hjälp efteråt.

Nu har jag inte klagat på alla invandrare, många är duktiga, några få är utbildade men många är beroende av våra välfärdspengar och som tjejen på arbetsförmedlingen  i Filipstad sa: ”Det är ingen efterfrågan på utländska analfabeter”.  

Men nu blev det litet varmare! TREVLIG HELG PÅ ER ALLA!

 

RSS 2.0