Coronastrategi och migration förmörkar Sverigebilden – heja Sverige!

 

Många av grannländernas invånare har det senaste året fått en sämre bild av Sverige på grund av coronastrategin. Svenska institutet har undersökt attityden till Sverige bland invånarna i övriga nordiska länderna. I genomsnitt har 38 % fått en mer negativ uppfattning om Sverige. Hanteringen av pandemin beskrivs som bristfällig och felaktig vilket förändrade mångas bild av Sverige. Sverige har nu högst smittotal i Västeuropa. ”Barn smittas inte”, sa Tegnell, men likaväl smittas de i mycket större omfattning.

Även hanteringen av migrationsfrågor och kriminalitet nämns som skäl till en försämrad bild, främst i Danmark. Ja, detta stod faktiskt att läsa på textteven!

Hans Rosling konstaterade på sin tid att könsobalansen i vissa åldersgrupper i Sverige började närma sig nivåerna i ettbarnspolitikens Kina.

Över tid leder det till dramatiska skillnader. Enligt statistik är 90 % av de asylsökande män!

Ur led är tiden, förr var det ju kvinnor och barn som skickades i skydd om det var oroligheter.

”Ett mansöverskott kan leda till konflikter, frustration och aggressivitet bland män som inte hittar någon partner”. Nu behöver ju inte alla bli våldtäktsmän, några kan bli rappare och få  guldpris av Sveriges Radio P3 , förstås!

 

En ”friad” våldtäktsman, som varit justitiekansler, erkände själv men nu börjar han tro att det är han som blivit våldtagen och ”kvinnan är ju inte trovärdig”. Skyhögt skadestånd skall givetvis begäras. Har vi inte en feministisk regering som kan ta itu med alla stackars män, som blir våldtagna av icke trovärdiga kvinnor?

 

Danmark har en socialdemokrat som statsminister, men hela norden har agerat helt annorlunda än Sverige, som ju naturligtvis har gjort HELT RÄTT. Vi skulle ju ha FLOCKIMMUNITET vi. Därför stängdes inga gränser, testades och smittspårades inte. Munskydden tyckte inte Tegnell om, så de är fortfarande sällsynta – i Sverige vill säga! Agnes Wold tyckte att det var bra att det ”bara var gamla som dog”! Alla äldre på kommunala boenden som enbart fått palliativ vård. Enligt läkarförbundets etiska regler skall” LÄKAREN besinna vikten av att skydda människoliv och får aldrig vidta åtgärder som syftar till att påskynda döden”.

 Det är inte utan att man undrar vart ETIKEN tagit vägen! Mänskligt liv har ett värde i sig och varje minut är meningsfull. Sverige som föregångsland försöker nu skriva om historien. ”Hur man har gjort får ju utvärderas EFTER att pandemin är över!”  När allt är glömt och förskönat. Nu skall vi vara överens! Den som protesterar är ond och en fara för riket – om man bor i Sverige vill säga.

Statsministern går som följetong i SVT, men inte blir det bättre för det. Sedan har man ju den elaka SLUMPEN och hänvisar till smittan i USA och andra länder. Och då ser det genast bättre ut! Man behöver ju INTE tala om att USA har ungefär 330 miljoner invånare så att det måste divideras med 33 för att få jämförbara siffror.

Att det olyckligtvis finns svenskar som kan räkna och ser skillnad på Norges 650 döda och Sveriges nästan 13 000 fler, försöker man sopa under mattan, med god hjälp av SVT förstås.  Heja Sverige!


Vetenskap som förändras efter värdegrund

 
Professorerna Lars Hultman och Christina Moberg varnar i DN (3/3) för det otydliga ordet ”värdegrund”.
”I regeringens forskningsproposition föreslås att en skrivning om akademisk frihet skall införas i högskolelagen. Men på orwellskt manér kommer det tvärtom att innebära att den akademiska friheten inskränks ytterligare”, skriver Henrik L. Barvå i NWT (17/3). ”Det fria kunskapssökandet och den fria kunskapsspridningen ska dock alltid utövas inom de rättsliga ramar som finns och utifrån den värdegrund som gäller”.
 
Värdegrund har sedan länge letat sig in i styrdokument och policyer för myndigheter och företag. Men vad det egentligen betyder kan diskuteras, skriver Barvå. Han fortsätter: ”Värdegrunden kan förändras av samtidens och framtidens nycker. Det som är högsta åsiktsmode i dag kan vara borta och ersatt med något annat i morgon. Har man skrivit in detta i lagen (via förarbetena) så har man verkligen blottat den akademiska friheten för angrepp. Statlig styrning om acceptabla forskningsområden finns redan. Det gäller allt från ”hållbar utveckling” till genusdoktriner”, konstaterar Barvå.
 
Han har så rätt, men skadan är nog tyvärr redan skedd. Så här skriver civilingenjör Elsa Widding i Klimatkarusellen: ”Ett område där utvecklingen är ytterst allvarlig är hur man plötsligt i vetenskapligt sammanhang tillämpar identitetspolitik. Det har väl knappast hänt förr att ifrågasättandet av meningsmotståndares åsikter kopplas ihop med dennes egenskaper. Men det är precis vad som händer nu vid svenska universitet och högskolor”. Elsa Widdings exempel är en kvinnlig doktor, vid Uppsala universitet, som vill påvisa att ”klimatförnekare” är i princip suspekta individer: äldre, gärna vita män med konservativa idéer. Stämplingen är tydlig!
 
Elsa Widding nämner också att det vid Chalmers nu inrättats en liknande institution, med i princip samma agenda, nämligen att studera klimatförnekare/skeptiker. Till ändamålet har 6 miljoner anslagits från Energimyndigheten, dvs oss skattebetalare. ”Något som tyvärr säger mer om kvaliteten vid våra universitet och högskolor – för de flesta är Chalmers liksom KTH liktydiga med tekniska högskolor och forskning, inte någon sociologisk/psykologisk institution”, säger Elsa Widding.
 
Finland har ingen uttalad värdegrund, men är enl. uppgift är Finland:
 
-Världens tryggaste land
-Har världens minst förorenade luft
-Högst läskunnighet
-Världens bästa polis (enligt IPSA, International Police Science Association)
-Inga ”utsatta områden”
-Världens mest oberoende rättsväsende
-Finländarna är ärligast av alla europeiska folk.
Jag var på konferens i Helsingfors 2015 och gick tillsammans med min dotter tvärs genom staden sent på kvällen. Till skillnad mot i Sverige helt utan rädsla. På uteserveringarna satt bara glada finländare!
------
Värdegrund är ett svenskt och i viss mån norskt begrepp som började användas i slutet av 1990-talet i diskussioner kring framför allt ett kollektivs gemensamma etiska grundvalar eller värderingar; exempel på kollektiv är en nation, institution, förening eller folkrörelse. Begreppet kan även ha den vidgade innebörden att syfta på de mest grundläggande principerna inom en politisk ideologi eller religion. (Wikipedia)

Snubben som basar därborta

 

USA:s president Joe Biden glömde bort namnet på sin egen försvarsminister Lloyd Austin under en nomineringsceremoni i Vita huset. (New York Post).

Den första delen av talet, när presidenten läste innantill i sina papper gick bra. Men när Joe Biden skulle avsluta sitt tal med att tacka sin egen försvarsminister gick han bet på att komma på vad ministern heter.

– Jag vill tacka, min förre general, jag kallar honom fortfarande general. Min, min, stammar han. – Snubben som basar därborta.  Det är inte första gången den 78-årige presidenten har problem med namnen på sina egna ministrar.

I Norge har 632 mennesker mistet livet med covid-19. (NRKs oversikt) - Vi er i dyp sorg over de vi har mistet, sa Solberg.Allt medan statsminister Löfven tycker att Sveriges väg varit lyckad med fler än 13 100 döda!

 

Nyligen genomfördes en undersökning för att avgöra ”årets kvinna” – den kvinna som folket anser ha utmärkt sig särskilt positivt under året. På första plats hamnar den uppmärksammade bakteriologen Agnes Wold som i en intervju hos statstelevisionen tyckte att man ska vara tacksam för att de äldre dör av viruset.

Agnes Wold kräver att skolorna ska hållas öppna: ”Vem orkar vara hemma med sitt barn?” Wold hamnade i blåsväder efter att i statstelevisionen ha uttryckt att coronasmittans framfart ”som tur är bara dödar gamla människor”. Wold anser att vi ”får vara tacksamma” över detta.– Det är en riktig patogen, javisst. Den dödar folk och så. Men som tur är så dödar den ju i princip bara gamla människor. Det får vi faktiskt vara ganska tacksamma för, sa Wold inför tv-tittarna.

Den kontroversiella bakteriologen har varit i blåsväder även innan. Wold ställde flera krav för att medverka i Skavlan hos den skattefinansierade public service-aktören. Bland annat krävde hon fem tomma säten runt hennes plats på tåget. – Det får de fan i mig pröjsa. Det var ett krav för att åka upp. Min policy är att strikt hålla avstånd från folk, berättade Wold för Aftonbladet.

För drygt en vecka sedan publicerade Marina Ghersetti och Tomas Odén, docenter vid institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) vid Göteborgs universitet en studie betitlad ”Coronapandemin våren 2020 – En undersökning av nyheter och opinion” i vilken man granskat Dagens Nyheters, Aftonbladets och SVT Rapports corona-bevakning under perioden februari till april förra året.

Det forskarna kommer fram till är att media i alltför hög utsträckning underlåtit att fullgöra sitt maktgranskande uppdrag för att i stället fungera som de ansvariga beslutsfattarnas verktyg i att generera en stämning av lojalitet bland medborgarna med regeringen och myndigheterna. Docenterna skriver:

Med ett åtminstone preliminärt facit i hand kan man ställa sig frågan om inte nyhetsmedierna under våren 2020 i alltför hög grad bedrev en journalistik för nationell samling i en svår situation, och därvid i alltför hög grad slöt upp bakom myndigheter och politiker i beslutande ställning.

 

Hanna Linderstål ingen formell examen men uppfattas som en auktoritet när hon plötsligt frågas av SVT och radio i alla möjliga sammanhang. Ett hot mot rikets säkerhet är den som inte tycker som regeringen, och sådant måste man givetvis anpassa lagarna efter. Så det så!


Historien skrivs om - nu blir det Farmen!

 
Vetenskapens Värld är något jag alltid brukar följa, men i måndags var det ett hemmagjort program om pandemin. Magkänslan var inte bra innan… och inte blev den bättre. Det var ett klart försök att skriva om historien. Först talades det om att hela världen hade stängt ned skolor och att 2,5 miljoner hade dött p g a nedstängningar av samhällen, alltså lika många som dött av pandemin. Hela världen har stängt ned? Hur hade det då sett ut utan någon som helst nedstängning? Vad säger sjukvården?

I Sverige har INGA för- eller grundskolor varit stängda utom när det varit ren klustersmitta. Man har inte hindrat människor från att resa in i landet. Ingen test för att komma in och ingen karantän. Man testade inte från början osv. Sverige gick sin egen väg, en väg man nu försöker sopa igen spåren efter när tredje vågen nu skvalpar in. Politiskt korrekta STV ställer givetvis upp! Stefan Löfven, Lena Hallengren och FHM går ju dessutom som följetong, fram och tillbaka och med svårtolkade regler.

Regeringen och FHM har haft ett helt år på sig att lära något av grannländerna! En verklig tragedi bevittnas med nästan 13000 döda i covid i vårt land. Norge har 632.

Sedan visar man statistik över dödstal genom åren. Allt för att villa bort våra tankar om pandemin. Lögn, förbannad lögn och statistik! Övriga norden stängde ned med detsamma men det nämndes aldrig. ”Hela världen gjorde likadant” skall det heta i den nya historieskrivningen.

Svält var en vanlig dödsorsak, p g a att inte matleveranser fungerat i fattiga länder och 13 milj. unga flickor har gifts bort.  I och för sig tragiskt, men som vanlig svensk undrar man vad det har med VÅR pandemibekämpning att göra? När man i Sverige inte kunnat lära sig något av våra grannländer hur i helskotta kan man då tro att man kan påverka fattiga länder långt borta?

Vi skulle ha FLOCKIMMUNITET och höll lagom öppet så att alla skulle smittas i lagom takt. Nej, som den vetenskapsälskare jag är det nog bättre att se på ”Bonde söker fru” eller ”Farmen” istället!


RSS 2.0