Visst var det väl värre för?

 
 
 

”Hur kan det komma sig att ett okunnigt skolbarn som blivit vilselett av vänsteraktivister och utnyttjas i propagandasyfte kan höjas till skyarna av annars fullt fungerande och helt normala politiker? Varför är man inte mer intresserad av att förstå frågan och istället lyssna till dem som är experter inom grundegenskapernas som klimatfrågan bygger på?” Så skriver Elsa Widding, civilingenjören som förgäves försökte stoppa Nuonaffären, Sveriges i särklass sämsta affär någonsin.

Men lugn, bara lugn, visst var det väl värre för?

1966: Oljan slut inom 10 år

1967: Hungersnödsprognos vid 1975

1968: Överbefolkningen sprids över hela världen

1969; Alla kommer att försvinna i ett moln av blå ånga år 1989

1970: Världen kommer att ha använt alla sina naturresurser år 2000

1970: Medborgare kommer att kräva gasmasker senast 1985

1970: Kväveuppbyggnad kommer att göra allt land oanvändbart

1970: Förfallande föroreningar kommer att döda alla fiskar

1970-talet: Mördarbin

1970: Istid år 2000

1974: Amerika inför vattenransonering och matransonering

1971: Ny istid från 2020 eller 2030

1972: Ny istid 2070 • Olja uttömd på 20 år

1972. Rymdsatelliter visar ny istid kommer snabbt

1974. En annan istid?

1974: Ozonutarmning en "stor fara för livet

1974: Forskare Consensus Planet nedkylning, Hungerkris

1974-75 Bensinransonering i Sverige.

1976: Energidepartementet säger att oljan kommer att börja ta slut på 90-talet

1978: INGET slut på 30-årig kyltrend

1980: Sura regn dödar allt liv i sjöar

1980: Oljan börjar ta slut år 2000

1988. Regionala torka (som aldrig hänt) under 1990-talet

1988: Temperaturer i DC kommer att bli rekordhöga

1988: Maldivernas öar kommer att vara under vattnet 2018

1989: Stigande havsnivåer kommer att utplåna nationerna om ingenting görs

1989: New York City West Side Highway under vatten år 2019

1996: Oljan börjar ta slut 2020

2000: Barn vet inte vad snö är

2000: Hungersnöd i IO-år om vi inte ger upp äta fisk, kött och mejerier

2002: Oljan börjar ta slut år 2010

2004: Storbritannien kommer att vara Sibirien år 2024

2005: Manhattan under vatten 2015

2006: Super Orkaner!

2008: Arktis isfritt 2018

2008: Klimatgeni Al Gore förutspår isfria Arktis senast 2013

2008: Klimatgeni Prins Charles säger att vi har 96 månader att rädda vår värld.

2009: Storbritanniens premiärminister säger ”50 dagar kvar att rädda planeten från Katastrof”

2009: Klimatgeni Al Gore flyttar 2013 förutsägelse av isfria Arktis till

2013: Arktis isfritt 2015

2014: Endast 500 dagar före klimatkaos kommer

För Klimatbalans

Christer i Kina

 

Ljus och vår på g! Trevlig helg!

 

 


Covid-19 kan påverka kognition även för dem som knappt har haft symtom

 

 

-Bara i Stockholm, och bara hittills. Det är så tragiskt. Och det hade inte behövt ske för så här många. En konsekvens av den allmänna smittspridningen och de ansvariga vuxnas nonchalans, skriver Olof Ehrenkrona om att  över 200 barn i Stockholmsregionen har fått diagnosen långtidscovid.

 

Snittåldern för barnen som diagnostiserats är 11-13 år, visar statistik från Region Stockholm. Totalt har 214 diagnoser för långtidscovid, eller long-covid, satts på barn i Stockholmsområdet. Någon samlad statistik för hela riket finns inte ännu.

Hur många kommer det bli i hela landet och hur lång tid tar det att bli bra? Kommer det över huvud taget att gå över? Enl. FHM smittas ju inte barn!

– Alla löper risk att drabbas av kognitiv dysfunktion efter att ha återhämtat sig från denna sjukdom, säger neuropsykologen Lívia Stocco Sanches Valentin, professor i Saulo Paulo. Detta kan inträffa oavsett ålder, oavsett om du är tonåring eller en äldre person, oavsett om covid-19 hade svåra, milda eller till och med obemärkta symptom, medan det lömska viruset orsakade skador på vissa gråsubstansområden i hjärnan. Siffrorna som forskarna och hennes kollegor har påpekat är häpnadsväckande, 83.3% av covid patienterna får kognitiva svårigheter att utföra sina vanliga uppgifter; 62,7% av människor som en gång var smittade med den nya coronavirus glömmer vad de just har gjort eftersom korttidsminnet är påverkat, medan 26,8% av dem inte längre minns fjärrförflutet också, på grund av långsiktiga minnesfel.

Covid-19 infektionen orsakar minskat syre i blodet. Och om det finns celler som kräver syresättning är det hjärnans neuroner. ”Då blev vi medvetna om att detta virus också bidrog till bildandet av små blodproppar, inte bara i lungorna utan också i hjärnan,” säger forskaren. Tack för information Humberto Rodrigues! (Ber om överseende med översättningen)

En annan nyhet från Brasilien: Patienten, 44 år, som dog arbetade på ett akutsjukhus i Aracaju, det första positiva RT-PCR-testet utfördes den 8 maj 2020. Efter nio dagar med milda symptom, återvände han till sitt normala liv. Det fanns inget behov av sjukhusvistelse. Exakt en månad senare fick han åter symtom på covid-19. Denna gång blev dock sig sjukdomen allvarlig: han var på sjukhus och dog den 2 juli.

Detta är ytterligare exempel på det tragiska att negligera coronan och jämföra det med en vanlig influensa, där FHM skulle ordna så vi fick ”flockimmunitet” genom följande:

Halvhjärtad testning (länge nästan ingen alls)

Halvhjärtad smittspårning

Halvhjärtad karantän

Halvhjärtade (inkonsekventa regler/rekommendationer för hur många som får vistas i en lokal)

Noll uppföljning av att skolorna följer rekommendationer om avstånd, bubblor etc.

Halvhjärtad sekvensering för att hitta mutationer

Halvhjärtade gränskontroller (in i det längsta inga alls)

Rabiat motstånd mot munskydd (mycket senkommen rekommendation i sjukvården, ännu mer senkommen, halvhjärtad rekommendation i kollektivtrafiken)

Listan (lånad på FB)  kunde göras betydligt längre.

 

Det är således inte ”slumpen” som gjort att coronan skördat 12 600 liv i Sverige mot 600 i Norge! För en gångs skull håller jag faktiskt med Dagostar (v). –Det är ett misslyckande!

 

Nej, nu blir det ljusare för varje dag och med solens sällskap går allt så mycket lättare, vi får glädjas åt det. Och den glädjen kan varken regering eller FHM ta ifrån oss!


Ingen dammsugning i landet lagom

 

Har aldrig förr varit någon kärnkraftsförespråkare, men svensk kärnkraft från säkra svenska kärnkraftverk (som nu av ”miljöskäl” avvecklats i förtid) måste väl vara bättre än rysk kärnkraft samt rysk och polsk kolkraft som vi nu måste importera, trots att de oljeeldade kraftverken i Karlshamn och Stenungssund går för fullt? Kallt och vindstilla väder gör att vindkraften inte ger någon el och februarisolen ger heller inte så mycket att ladda våra elbilar och elcyklar med. Solenergin är numera nersnöad. Industrierna kan inte producera, än mindre bygga ut, för det saknas el. Förr hade vi kunniga svenska ingenjörer som byggde upp vårt nät över hela landet. Nu fungerar inte överföringarna inom riket heller och Googles, Amazons och FB:s serverhallar - subventionerade med mångmiljonbelopp, tar lika mycket ström som en stad av Västerås storlek. Hur länge har vi råd att låta MP styra vår energipolitik och när kollapsar det helt?

Så här skriver Jörgen Wahlsberg i Dammsugarupproret:

· Jag är en av få som både har eget vindkraftsverk a 45kW och solceller a 40kW. Dom som tror att vind och sol kan ersätta kärnkraft har enligt mig fel. Vindkraft är otroligt dyrt att driva runt, service/underhåll, dyr försäkring och hög självrisk. För mig har det aldrig snurrat felfritt ens ett helt år och nu har jag stängt ner det. Solceller ger minst när man mest behöver dom. Solcellerna fick jag dessutom klättra upp 6-7m för att skotta/borsta av för att jag skulle kunna dammsuga i helgen.

Satsningen på vindkraft har tydligen nackdelar, för att inte tala om att jag får migrän när det snurrar runt omkring mig. Vindkraft till havs stör ju dessutom havens djurliv och gör att valarnas sång tystnar – kanske för alltid. Inte är de återvinningsbara heller och ger inget tillskott när de bäst behövs. Likadant är det med solkraften under snön här uppe i norr. I Kalifornien har man satsat på sol och vind i öknen. Det har växt upp åtskilliga kraftverk de senaste 10 åren. Men de behöver nog inte klättra upp och skotta snö där. 

Skogsbolaget Holmen stoppar produktion sedan elpriset återigen rusat. Den första februari nådde elpriserna nivåer över 2 kronor per kilowattimme, vilket är tio gånger högre än det normala. Skogsbolaget Holmen beslutade att akut stänga ner halva produktionen på två av sina pappersbruk, Braviken och Hallsta, för att parera det skenande elpriset.

Holmen är långt ifrån den industrikoncern som drabbas hårdast av rusande elpriser. Henrik Sjölund är också ordförande för SKGS (Skogen, Kemin, Gruvorna, Stålet), som är en samarbetsorganisation för den svenska elintensiva industrin.

– Bolag som Boliden och gruvorna har nog större problem än vi. Ett smältverk går inte att bromsa ner på samma sätt som ett pappersbruk. De bolagen får helt enkelt acceptera prissmällar, säger Sjölund.

Att Sverige exporterar elkraft när solen skiner och det blåser bra är väl bra, men måste vi inte ha litet beredskap för kylan? Annars blir det ju som när man har ena handen i Pfizers-Biontecs vaccinbehållare – 70-80 grader och den andra i kokande vatten. Det känns inte speciellt bra – det var nog bättre när det var litet mer lagom i landet lagom.


Tredje vågen

 

 

Löfven bygger inga murar. Ett år försent kommer kravet på gränskontroll för att komma in i Sverige. Men undantagna är svenska medborgare – och dit hör väl ledamöter i islamistiska regeringar som Iraks försvarsminister, som varit folkbokförd och levt på svenska bidrag, liksom personer under 18 år – för ”barn smittar ju inte”. Samt asylsökande.

 

Hur går det då att hindra mutationerna från att komma in i landet? Vi hade ju också många fler mutationer än det gick att spåra. Spårningen är mycket ineffektiv och långsam, mycket svensk, om man så vill.

För att minska smittspridningen överhuvudtaget måste vi lära av  t ex Norge, Danmark och Finland eller andra länder som under hela pandemin har kollat sina inresande. Här har det HELA tiden varit fritt fram. Flygplan har landat från hela världen utan några som helst testkrav eller karantän. Vi har i dag 12 028 döda mot Norges 574.

 

Nej, då är det nog bättre att försöka skriva om historien, men det kommer ju alltid någon journalist och upptäcker detta. Som Emanuel Karlsten kom på att regeringen på sin hemsida ändrat i texten ”Strategi med anledning av det nya coronaviruset”.


Det är en officiell beskrivning av den svenska coronastrategin, som varit publicerad sedan den 7 april förra året. Ändringen rörde bara en mening. Enligt den tidigare formuleringen var strategins övergripande mål att ”minska takten på smittspridningen, det vill säga att platta till kurvan så att inte väldigt många blir sjuka samtidigt”.

I ny version löd meningen i stället: ”Det övergripande målet med regeringens arbete är att minska smittspridningen”. En betydelsefull ändring, eftersom regeringen fått kritik för att den, genom Folkhälsomyndigheten, fokuserat på att hålla smittspridningen på en ”lagom” nivå snarare än att minska den så mycket som möjligt.

Statsepidemiolog Anders Tegnell sade till TT i mars 2020 att ”viruset inte kommer att sluta spridas förrän vi når flockimmunitet”, men att ”det måste ske lugnt, sakta och kontrollerat”. Först långt senare har regeringsföreträdare börjat tala om att i stället minimera spridningen. Det går därför att tolka ändringen som en tyst anpassning till en förändrad strategi, skriver SvD.

Min vän Laila Wallin skriver följande: ”Lyssnade på Tegnell, Folkhälsomyndigheten idag. Är det någon som känner sig klokare efter hans svar på tittarfrågorna? ”Vi håller på och tittar på det, vi har inte den uppdelningen, vi ser inga tendenser, vi vet inte, en kombination av olika orsaker, vi ska titta på det de närmaste veckorna, det är för tidigt att göra dessa analyser, det finns ganska lite kunskap, svårt att veta, svårt att veta, det är oklart, ... i andra länder, ... landat i, vi följer utvecklingen, vi följer frågan, vi jobbar med frågan, vi försöker hitta någon bra modell, inte riktigt klara med den analysen, vi håller på och tittar på det”, etc. Ska man skratta eller gråta?” Tack Laila! Jag orkar inte längre lyssna på denne man.

”Flockimmunitet”, vad är det? undrade Trump. Ingen har svaret, inte för covid-19 i alla fall.

Men nu kommer det härliga ljuset och ett ljus i tunneln är att nu skall vi bli vaccinerade – så småningom.


RSS 2.0