En människa som du och jag

 
 

Ett barn har bara sommarskor i vintern, mamman har inte pengar till mat, än mindre att köpa nya skor… När barn far illa känns det verkligen i ryggmärgen. Märk väl att här talar vi inte om några missbrukare. Medan lönerna höjts och skatteavdrag har införts för den som har ett arbete, tvingas allvarligt sjuka arbeta då de förlorat sina ekonomiska ersättningar. Funktionshindrade förlorar rätten till assistans.

Pensionärer har blivit hemlösa p g a att pensionen inte räcker till både bostad och mat. Kön är lång till Stockholms soppkök och utdelning av varma kläder… Nu senast var det en hög med varma mössor som skulle delas ut.

Bara vetskapen om att en människa som du och jag saknar någonstans att få sova varmt och tryggt när det är kallt ute gör ju att man mår dåligt. Sverige har över 300 000 fattigpensionärer som går på knäna samtidigt som livet för de människor som byggt upp detta land försämras genom olika nedskärningar som sker i sjuk- och äldrevårdvård.

Jag vill inte ställa grupp mot grupp, men på varenda konferens jag varit på runt om världen har jag hört professorer talat om Sveriges reklam för invandring. –I Sverige är ”allt fritt” och du får skola, svenskundervisning, bostad och pengar att leva av osv.  

Svenska bidrag räcker också till många som inte är svenskar, t ex IS och ledamöter i islamistiska regeringar som Iraks försvarsminister, som varit folkbokförd och levt på svenska bidrag liksom Fazly, som varit aktiv i den afghanska regeringen.

Det är kanske inte så konstigt att Sverige som på 1970-talet hade likvärdig välfärdsnivå som Schweiz, nu ligger på 43 procent av denna.

Fler än en femtedel av ”svenskarna”, över två miljoner, är födda i ett islamistiskt land, eller är andra generationens flyktingar, med en annan kultur där religionen är överordnad lagen. Många sprider hat och hot mot alla som inte delar deras tro, de har flera fruar som får massor med barn, och kommer att ta över världen, som taxichauffören i Arizona sa. Eller som Fatemeh Khavari, talesperson för torgockupanterna sa: ”Vi kommer att sprida protesterna tills vi tagit över hela landet”. Min medförfattare, professor från Sudan sa: ”Halva Europa är islamistiskt, det skall bli hela”.

”Sverige idag. Mord, Bombdåd, Skjutningar, Bilbränder, Våldtäkter”, hör jag på nyheterna. Det beror inte på de gamla svenskarna utan på en okontrollerad invandring och utvisning av ”fel” människor, de företagsamma, de som jobbar och står i medan de kriminella blir kvar. Jag reagerar starkt på när Migrationsverket tvingar skötsamma invandrare att flytta från Sverige efter att de arbetat och betalat skatt i många år, det kan vara att de inte tagit ut tillräcklig semester eller någon annan struntsak.

Vi får väl ändå tacka vår lyckliga stjärna att de 30 miljoner som Annie Lööf bjöd in inte har kommit. Inte än i alla fall! För i så fall får nog våra barn inte ens sommarskor mitt i vintern...


För en vecka sedan var det vinter

 
 

SVT sände Gretas samtal med Dalai Lama. Först var det artighetsfraser sedan avslutades det med Gretas uppmaning att Dalai Lama skulle ”LÄSA PÅ”, så att han kunde hjälpa till med klimatarbetet.

Men det var ju ett digitalt samtal och vi fick aldrig höra Dalai Lamas svar på detta. Förhoppningsvis fick han heller inte höra denna avslutning. Att en ung flicka direkt uppmanar en äldre man, som gått i utbildning större delen av sitt liv att ”LÄSA PÅ” låter för mig som en stor oförskämdhet. Inget ont om Greta, det är ju talskrivarna som inte alls tänkt i dessa banor.

VAD skulle han läsa på? Om koldioxiden CO2, som är en nödvändig molekyl för allt liv? Fotosyntesen finns inte utan koldioxid. Atmosfärens koldioxid har ökat från 3 molekyler till 4 per 10 000. Koldioxidens positiva effekt har förstärkts och planeten har blivit mycket grönare, öknarna har minskat och skördarna har ökat.

Många industriella processer alstrar partiklar som måste avskiljas och rökgaser som måste renas men utsläpp av ren koldioxid är en förutsättning för allt liv. Grönsaksodlare blåser in koldioxid för bättre skördar. Men för forskningsstöd gäller koldioxid och skrämselteorier. Ingen vet exakt hur mycket som kommer från oss människor, det mesta kommer ju från hav och land.

Några dagar senare kommer SVT med en tillrättavisning. ”Det var inte enbart Dalai Lama det gällde, utan det gällde alla”.

Gregg Braden (vetenskapsman och föreläsare) visade ett stort bibliotek med borrkärnor av is från 45 000 år bakåt i tiden. Allesammans visade på regelbundna kall- och värmeperioder. Det är inget som människan kan påverka. Det hjälper inte hur många elbilar vi köper, förresten släpper ju svenskarna ut mindre än två tusendelar av världens samlade koldioxidutsläpp.

Det är inget fel på att vara ung, men att bara se på de senaste 30-40 åren ger underlag för stora felbeslut. Biden har nu installeras som president i USA, Man kan säga mycket om USAs presidenter , men de är i alla fall torra bakom öronen!

Vår el har blivit fyra gånger dyrare på några månader och nu importerar vi, enl. Sv. kraftnät, rysk kärnkraft samt rusk och polsk kolkraft till våra elbilar och elcyklar.

För 40 år sedan var jag rädd och jag frös, då skrev media om den nya istiden som skulle komma. Jag säger som gumman, som låg på sitt yttersta och funderade på vart hon skulle komma. ”Beträffande sällskapet är nog det andra bättre, men den goda värmen, den goda värmen den älskar jag!”


Julen är över men vintern är här…

 
 

Sedan jag i februari förra året fick klart för mig att en pandemi var på gång och senare hörde FHM förneka detta har mitt förtroende för Sveriges coronahantering urholkats likt den platå vi enligt Tegnell står på. En platå? Det borde vara en djup grop vid det här laget! 10 323 döda tills i dag, 10 323 som saknas av sina nära och kära. 10 000 hade kunnat leva om Sveriges hantering varit som övriga nordens. Utan våra medgivanden har regeringen Löfven, gömd bakom FHM,

som använt oss alla som försökskaniner i experimentet "Jakten på flockimmuniteten". Det står sedan länge klart att detta var omöjligt redan från första början. Resultatet är istället enorma dödstal och stor smittspridning.

Trots detta fortsätter man envist och hänsynslöst med den så kallade svenska linjen. Man vägrar erkänna att man begått några fel och skyller istället allt på andra. Nån-annan-ismen står för närvarande högre i kurs än etik och ansvar.

En familj kommer hemflyttande från New York och rapporterar följande:

”Jag kom hem till ett land utan lagar, där inkompetenta tjänstemäns ”rekommendationer” och vaga uttalanden orsakar smittspridning utanför all kontroll, och där en riksbyfåne inte tar till sig forskningsrön och resten av världens expertis, utan envist står på sig för att inte tappa ansiktet på bekostnad av människoliv. Man blir mörkrädd och förtvivlad.

 

Jag har munskydd på mig överallt dit jag går. Blir ofta utstirrad men ännu oftare backar folk undan (de tror väl jag är smittad).

Min man jobbar som lärare i åk 6-9, lärarna riskerar sina liv varje dag. Han har munskydd i klassrummet och har berättat för eleverna om våra upplevelser i New York, och uppmanat dem att hålla avstånd, tvätta händerna mm…

 

Min släkt och mina vänner här i Sverige tror på Tegnell, och jag har gett upp diskussionen”.

 

Ge inte upp mina vänner!  Demokrati kännetecknas av att det finns opposition.

 Låt oss fortsätta att protestera hur mycket vi än åthutas! Håll i och håll ut för nu går vi mot ljusare tider!

 

Mörka dagar - och ljusa

 
 

Ett meddelande på FB från min fritidsgranne i Norge: ”Jag tror att jag inte har någonstans att bo. Behöver två - tre rum nära Ask Gjerdrum”.  För ett par dagar sedan hade hon önskat gott nytt år med bild på vackra gamla porslinsfigurer. Nu hade hon undkommit med telefonen i fickan. Huset stod halvvägs i luften och dotterns hus var helt borta. Jag tackade Gud för att hon överlevt men kan knappast tänka mig en mörkare dag…

 

Sedan får man höra ”om den mörkaste dagen i USAs historia”. Hade Trump tryckt på kärnvapenknappen? Nej, det var bara en demonstration, visserligen hade man ju kommit in i det allra heligaste, något som BLM misslyckats med och någon avled av skottskador, dock inte fler än efter en natt i Sverige.

 

Vicepresidenten och politiska ledare har visat på demokratins överlägsenhet och rättsstatens integritet, nu är allt frid och fröjd igen. Demokraterna liksom vänstern i Sverige kräver dock att Trump avsätts, knappa två veckor i förtid.

 

Det är klart att om inte om varit i vägen hade Trump vunnit. Många väljare hade ju fått det bättre, men så kom coronan och Trump tyckte man skulle spruta in rengöringsmedel. Sedan började det gå utför. Rengöringsmedel är bra – rätt använt!

 

Nu blir det höjd skatt i USA, pengar till klimatet genom Parisavtalet och pengar till WHO, där USA tidigare varit stöttepelare men istället för tack fick de ovett när pengarna hölls inne pga ”America first”. Amerikanska soldater kommer återigen att placeras runt om i världen och muslimer är välkomna.

 

Jag kommer ihåg taxichauffören i Arizona som hade kört islamister och förklarat att han hedrar profeten Muhammed, men han tillber Jesus, som gjorde gott, botade sjuka och uppstod från de döda. Detta dugde inte åt islamisterna som skulle skära halsen av honom för att han inte tillbad Muhammed. Men Muhammed hade ju gift sig med småflickor, haft flera fruar som ägodelar och inte gjort något gott. De sprider bara hat mot alla som inte delar deras tro, och de har flera fruar som får massor med barn. Om 10 -20 år har de tagit över världen, det blir synd om våra barn och barnbarn, sa taxichauffören.

 

Tidigare höll ju åtminstone Moderaterna på Republikanerna, nu tycks alla i Sverige vara vänster. Men det var ju bra för svenska regeringen, nu kom deras handlande i dubbel bemärkelse i skymundan. Dan Eliasson som tydligen varit på ”nödvändig” gayklubb på Kanarieholmarna fick bli syndabock och övriga i regeringen kom undan rätt så bra.

 

Det är nog inte så dumt med rengöringsmedel i alla fall!


Mörka dagar – och ljusa

 

Ett meddelande på FB från min fritidsgranne i Norge: ”Jag tror att jag inte har någonstans att bo. Behöver två - tre rum nära Ask Gjerdrum”.  För ett par dagar sedan hade hon önskat gott nytt år med bild på vackra gamla porslinsfigurer. Nu hade hon undkommit med telefonen i fickan. Huset stod halvvägs i luften och dotterns hus var helt borta. Jag tackade Gud för att hon överlevt men kan knappast tänka mig en mörkare dag…

 

Sedan får man höra ”om den mörkaste dagen i USAs historia”. Hade Trump tryckt på kärnvapenknappen? Nej, det var bara en demonstration, visserligen hade man ju kommit in i det allra heligaste, något som BLM misslyckats med och någon avled av skottskador, dock inte fler än efter en natt i Sverige.

 

Vicepresidenten och politiska ledare har visat på demokratins överlägsenhet och rättsstatens integritet, nu är allt frid och fröjd igen. Demokraterna liksom vänstern i Sverige kräver dock att Trump avsätts, knappa två veckor i förtid.

 

Det är klart att om inte om varit i vägen hade Trump vunnit. Många väljare hade ju fått det bättre, men så kom coronan och Trump tyckte man skulle spruta in rengöringsmedel. Sedan började det gå utför. Rengöringsmedel är bra – rätt använt!

 

Nu blir det höjd skatt i USA, pengar till klimatet genom Parisavtalet och pengar till WHO, där USA tidigare varit stöttepelare men istället för tack fick de ovett när pengarna hölls inne pga ”America first”. Amerikanska soldater kommer återigen att placeras runt om i världen och muslimer är välkomna.

 

Jag kommer ihåg taxichauffören i Arizona som hade kört islamister och förklarat att han hedrar profeten Muhammed, men han tillber Jesus, som gjorde gott, botade sjuka och uppstod från de döda. Detta dugde inte åt islamisterna som skulle skära halsen av honom för att han inte tillbad Muhammed. Men Muhammed hade ju gift sig med småflickor, haft flera fruar som ägodelar och inte gjort något gott.
De sprider bara hat mot alla som inte delar deras tro, och de har flera fruar som får massor med barn. Om 10 -20 år har de tagit över världen, det blir synd om våra barn och barnbarn, sa taxichauffören.

 

Tidigare höll ju åtminstone Moderaterna på Republikanerna, nu tycks alla i Sverige vara vänster. Men det var ju bra för svenska regeringen, nu kom deras handlande i dubbel bemärkelse i skymundan. Dan Eliasson som tydligen varit på ”nödvändig” gayklubb på Kanarieholmarna fick bli syndabock och övriga i regeringen kom undan rätt så bra.

 

Det är nog inte så dumt med rengöringsmedel i alla fall!


RSS 2.0