Medan samvetet sakta siktas bort

 
 

Centerpartiets partiledare Annie Lööf har under de senaste dagarna krävt åtgärder mot det ökade kvinnovåldet. Av förslagen som partiet nu vill se finns bland annat skärpt straff för grov kvinnofridskränkning, skärpta straff vid överträdelse av kontaktförbud och att kontaktförbud med fotboja ska användas vid fler tillfällen. Men så sent som förra året röstade Centerpartiet nej till just de förslagen.

 

Annie Lööf personifierar uttrycket "att inte vara en del av lösningen, utan av problemet", säger Patric Källman.

 

Så har skriver Elisabeth Andersson: ”Stenevis, Lööfs o Löfvens försök att få det importerade mördandet av kvinnor till ett allmänt "svenskt" problem, dvs något som alltid funnits är osmakligt och lögnaktigt. Där sitter dom o är upprörda över det ökade våldet helt plötsligt, det som vi andra har ramaskrikit oss hesa om i 15 år minst men som dessa politiker hela tiden låtsats som det inte finns. Och de blir livligt hjälpta av statsmedia”.

 

Pojkvännerna till de 5 mördade kvinnorna senaste veckorna bestod av 4 utlänningar och en svensk (3 st hade inte ens svenskt medborgarskap). Sedan skall vi behöva lyssna på debatter i SVT om varför "svenska män mördar kvinnor" och/eller "Varför svenska män har blivit mer våldsbenägna", skriver Björn Olanders. Annie Lööf, som vill bli statsminister, tyckte som bekant att vi hade plats för 30 miljoner invandrare till.

 

Hanna Stjärne till Per Gudmundson, Bulletin, som efterlyser ett vuxet samtal om islam: ”Det är ditt ansvar. Du har inte tagit det ansvaret. Du har låtit Muslimska brödraskapet utnyttja SVT som sin propagandakanal och därmed omöjliggjort ett vuxet samtal om islam. Muslimska brödraskapet har i fyra decennier bedrivit ett intensivt påverkansarbete med syftet att lyfta fram Koranen som lagbok i Sverige, vilket är en katastrof för flickor, kvinnor och sexuella minoriteter. Och för demokratin. Hur ser SVT:s säkerhetsmur mot demokratifientliga påverkansoperationer egentligen ut?”

 

Till verkligheten hör att kunna skilja på importerat kvinnovåld och våld av svenska förövare.

”En svensk kvinna blir inte misshandlad för att gått ensam på ett kafé utan släktingar.

En svensk kvinna får inte näsa eller bröst amputerad för att hon vägrar gifta sig med en äldre man.

Försök inte klumpa ihop hedersvåld och våld i nära relationer.

Våld i nära relationer är en persons beslut. Målet är att utöva makt över en annan människa. Hedersvåldet har en grupp som anstiftare. Målet är att upprätta gruppens anseende”, skriver Sohelia Fors.

 

Skall vi tala om det svenska våldet rekommenderar jag Ingegerd Bergströms bok ”Om jag bara hade vetat”. Ingegerd blev misshandlad fysiskt och psykiskt av sin man i hög ställning. På kungamiddagen satt hon och funderade på hur många i sällskapet som också blivit misshandlade.

Ingegerd har startat en FB grupp. Av fler än 70 svar på ”om någon hade blivit fysiskt sjuk i ett destruktivt förhållande svarade ALLA ja. Ingegerd har haft meningiom (hjärntumör), vilket drabbat flera i gruppen. Annars är det stressrelaterade sjukdomar som trötthet, fibromyalgi, eksem, inflammationer, högt blodtryck och magproblem och IBS som är vanligt. ”Health endpoints” är enligt epigenetiken, dvs vilka gener som slås av eller på, cancer, autoimmuna sjukdomar, mentala sjukdomar och diabetes.

 

Marie Fredriksson skrev en bok för att vi skulle få veta att det var misshandel från fadern som orsakade hennes hjärntumör. Det var resttillstånden efter behandlingen som tog hennes liv.

 

Vid sidan av importerat våld och mord undrar jag hur mycket ohälsa som orsakas destruktiva förhållanden egentligen? Detta är något vi måste tala om ur folkhälsosynpunkt vare sig vi vill eller inte!

 

Nej, jag tänkte ju skriva något roligt i dag! Kanske det roliga faktiskt har en sorglig underton, som Ingegerds makes skämt om ”samvete – är det någon ny mjölsort?”

 

Det har kommit många nya mjölsorter, medan samvetet sakta siktas bort.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0