Äntligen kom sädesärlan!

 
 

Äntligen kom sädesärlan! I 40 år har hon anlänt 10 april men nu var hon försenad. Det måste bero på ”klimatförändringarna”!

Sverige leder bland givarna till vaccinfonden - våra pengar kostar inget för regeringen att ge bort -  och vi har flest antal nya smittade i hela Europa. Och nu är det inte – som Agnes Wold tyckte var tur, ”bara de gamla som dör”.

Sverige gör ju allting rätt, det är bara det att det sker vid fel tidpunkt. Min bättre hälft, som brukar se på TV, skrek faktiskt högt när Norge stängde ned och Sverige öppnade upp i höstas. (Sven Wollter blev ett av offren).

Först nu kommer den gamla ”nyheten” om att Folkhälsomyndigheten under början av hösten (?) vilseledde svenska folket.

I september stod det klart för alla med någorlunda förmåga till huvudräkning att Folkhälsomyndighetens och Anders Tegnells lägesbeskrivningar förvanskade statistiken. En ökning av antalet smittade med 35 procent på bara en vecka kan omöjligt beskrivas som "en liten försiktig ökning". Statsepidemiologens försök att ursäkta sin vilseledande verklighetsbeskrivning har större nyhetsvärde.

Anders Tegnells första ursäkt – att den procentuella ökningen skedde från en låg nivå – är häpnadsväckande för var och en som vet skillnaden mellan relativa och absoluta tal. Det förväntas man begripa på högstadiet. Den andra ursäkten – att en varning för vartåt utvecklingen var på väg riskerade att "skicka fel signaler till befolkningen" – får nog klassas som rent tjänstefel. Nu – mitt i tredje vågen rekommenderas ”personlig lockdown”

Expertmyndigheternas roll är att förse allmänheten, från beslutsfattare till befolkning, med korrekta underlag för sitt eget och för samhällets handlande. Deras uppgift är inte att filtrera, vinkla och förpacka, vare sig det sker för att uppnå rätt "effekt" med informationen eller för att kamouflera tidigare felbedömningar. I Folkhälsomyndighetens fall har man medvetet gjort det förstnämnda och återkommande försökt med det sistnämnda. Inte bara under hösten, utan från den dag smittan kom till Sverige. ”Sverige bygger inga murar” sa statsministern.

Och så har de ju gått som följetong i SVT i princip varje dag och matar oss med filtrerade och vinklade så kallade fakta! Jag har tidigare skrivit om historierevision och detta från första dagen ”när det var liten risk att smittan skulle nå Sverige”.

”I förra veckans utfrågningar i konstitutionsutskottet fick vi veta att regeringens påstådda strategi inte finns. Sveriges Radios och många andras granskningar har visat att ansvariga myndigheter både har anpassat nuläget och skrivit om historien utifrån sin egen agenda och världsbild. I de utvärderingar som stundar av Sveriges pandemipolitik måste hanteringen av sanningen bli en viktig del”.  (Fakta hämtade bl a från Peter Wennblad, SvD).

-I Sverige styr Anders Tegnell och I Norge Erna Solberg, sa mina norska fritidsgrannar. De har så rätt! Men för sädesärlan hjälper det inte med filtrerade och vinklade nyheter. Hon flyttar när hon vill hon. Jag kommer ihåg att sädesärlan trippade i solskenet när min son Henrik var liten. Han höll mig i handen när vi gick och hämtade tidningen. -Mamma jag vill ha den fågeln, sa han. En fågel är fri, låt oss vara lika fria hur man än försöker filtrera, vinkla och förpacka verkligheten!  

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0