Västergök och Kristi himmelsfärd eller Ramadan

 
 

Nu blev det äntligen sommar, i hela två dagar. Lönnarna blommar och den ensamma humlan har fått sällskap i trädkronorna. När jag sprang hörde jag göken i väst, det var en helt underbar Kristi Himmelsfärdsdag med andra ord. Men för vår utrikesminister var det ju Ramadan som firades.

 

Kan inte släppa tanken på att fler än 1500 raketer skickats in i Israel, det lilla landet med hög teknologi och Mellanösterns enda demokrati, där halva befolkningen tillbringade den gångna natten i skyddsrum. Israel har rätt att försvara sig, säger FN. Något som inte visas i SVT, som endast intervjuar utvalda araber.

 

Golda Meir, Israels fjärde premiärminister, sade en gång: "Det blir aldrig fred förrän araberna älskar sina barn mer än de hatar oss".

 

Varför visar SVT inte verkligheten från terroristgrupper i Gaza, undrar Fathi Mojtaba, hur samvetslösa terroristgrupper, Hamas och Islamisk Jihad utnyttjar bostadsområden i Gaza och skjuter missiler mot Israels städer. Missiler från Gaza mot Israel är iranska regimens gåva till terroristgrupper Hamas och Islamiskt Jihad i Gaza.

 

I sociala medier sprids en video som visar hur ett gäng som är maskerade i så kallade palestinasjalar bränner Israels flagga. Gänget framför att videon är ett meddelande från Sverige och avslutar med muslimska stridsrop. Demonstrationer har också ägt rum i flera svenska städer.

Nazitysklands ledare Adolf Hitler har fått förnyad popularitet bland många av världens muslimer med anledning av den pågående konflikten mellan Israel och de palestinska territorierna. #HitlerTheGreat, #HitlerWasRight och #Hitler_Was_Not_Wrong är några nya eller nygamla hashtaggar som de senaste dagarna dykt upp flitigt i sociala medier.

Tänk om Albert Einstein hade blivit Israels president. Det var nära.

När Chaim Weizmann dog 1952 gällde det att få tag på en bra efterträdare på presidentposten.  Israel skulle visa Einstein sin aktning och Einstein skulle stärka Israels ställning i världen. Einstein svarade att han var djupt rörd över erbjudandet och skamsen över att inte kunna tacka ja.

-I hela mitt liv har jag hållit på med objektiva saker. Därför saknar jag den naturliga fallenheten för att handskas med människor på rätt sätt, sade han.

Nu 66 år efter Einsteins död kan man ändå inte låta bli att fundera över hur det hade varit med världsnamnet Einstein som president i Israel. Men mot samvetslösa terroristgrupper hade nog inte ens det hjälpt…

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0