Pingviner på nordpolen och elefanter i rummet

 
 

Kanske minnet har blivit dåligt, men annars är detta den kallaste vår jag upplevt. Litet varmare blir det av SVT:s eminenta klimatreportrar, som har pingviner på nordpolen, samt av politiska debatter.

Det har i vårt land mördats fem kvinnor på tre veckor. Mördarna är deras män, i fyra av fem fall ”nya svenskar”. Annie Lööf, som tycker att vi har tagit emot för få invandrare, var en av de första som tog upp kvinnovåldet, dock utan att nämna nationalitet på gärningsmännen.

Den ene efter den andre pratade på, om mäns fruktansvärda våld mot kvinnor. Jag tänkte på vad jag läst av Sohelia Fors ”blanda inte ihop detta med hedersvåldet”. Men det var just det man gjorde.

Ingen ”såg” elefanten i rummet förrän det blev Jimmie Åkessons tur. Han talade om det importerade våldet, det man inte får prata om. Men hur skall man då komma tillrätta med att 80 procent av platserna på våra fängelser är upptagna av personer med främmande namn?

Det första man måste göra är att erkänna sanningen, att säga som det är, annars blir det ju bara värre och värre. Det räcker inte med att gå i taket och skälla på den som råkar se elefanten. Det krävs nog att man kan stava till integration innan man tar emot ytterligare 30 miljoner nya svenskar.

Ser man inte problemen kan man inte lära våra nya svenskar svensk lag och svenska värderingar och att i Sverige är kvinnor och män lika mycket värda, lyckas man aldrig med integrationen. Då kommer det fortsatt att bli ett lutande ”PISA” i skolan, då kommer kvinnor fortsatt att ”ramla ned” från balkonger och våldtas.

Jag tänker med sorg i hjärtat på den våldtagna 12 åriga flicka, som är inlåst på ett HVB hem och inte ens får prata med sina föräldrar. Hon har inte fått någon som helst vård, bara låsts in! Hela hennes liv riskerar att bli förstört. Unga flickor har tagit sina liv på grund av traumat efter att de blivit våldtagna och inte fått vård och hjälp efteråt.

Nu har jag inte klagat på alla invandrare, många är duktiga, några få är utbildade men många är beroende av våra välfärdspengar och som tjejen på arbetsförmedlingen  i Filipstad sa: ”Det är ingen efterfrågan på utländska analfabeter”.  

Men nu blev det litet varmare! TREVLIG HELG PÅ ER ALLA!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0