Med armband, saft och bullar

 
 
 

Så har då riksdagen högtidligen öppnat. En conona-anpassad öppning med färre deltagare, men ändå.

Att kungaparet, som trots karantän valt att delta, utsattes för en kupp tycker jag personligen var högst osmakligt, men en liberal, Forsell, som satt ned när de andra reste sig och vägrade sjunga kungssången hade sällskap av en C, en S och en V. Forssell inte haft något problem med att gå på kungamiddag tidigare. ”Vi skall vara vuxna”, sa ju Ulf Kristersson. Regeringspartierna tycks INTE hålla med!

34 punktsprogram mot gängkriminaliteten kom för ett år sedan, sedan dess har det bara blivit värre och värre. Nej, det duger nog inte med hartassen mot kriminella släkter som kommit till Sverige enbart för kriminalitet. Då fodras det nog annat än PK myndighetschefer med armband, saft och bullar!

Att Löfven motvilligt tillstod att kriminaliteten hade men invandringen att göra var inte en dag för tidigt. Det har SD sagt i minst 10 år nu liksom Moderaterna (efter Reinfeldt) samt Kristdemokraterna. Problemet måste först uppmärksammas innan det kan åtgärdas och så länge det inte funnits i regeringens sinnevärld har det ju bara blivit värre och värre.

Enligt Nalin Pekgul har islamister ett stort inflytande i Miljöpartiet. Men det finns även andra partier som har ett osunt förhållande till islamism.

Enligt ett besked från den biträdande rikspolischefen finns det i Sverige ett 40-tal kriminella släktbaserade nätverk, så kallade klaner som bedriver systematisk och organiserad kriminell verksamhet. ”De arbetar med att skapa makt, de har stor våldskapacitet och de vill tjäna pengar”. Informationen borde få arbetet i Rosenbad att gå på högvarv. Men trots att polisen är våra främsta experter på brottsbekämpning, genomsyras det politiska gensvaret av skepsis.

Klaner är inte nätverk som växer fram ur socioekonomiska missförhållanden, som fattigdom eller avsaknad av utbildning. Det är därför - med polisens egna ord - ”inget som vi kan utbilda bort”. Till och med Socialdemokraterna borde inse detta.

Sedan finns det de som inte ser och inte hör, men de tycks bli allt färre även om det fortfarande finns de som tycker att ”Sverige aldrig har varit tryggare”. Det var ju så ”lönsamt med invandrare”, de skulle rädda våra pensioner, men ”utlandsfödda analfabeter är det ingen efterfrågan på”, som tjejen i Filipstad sa.

Vädret som har gett vackra regnbågar skall nu bli snällare och alla som orkat läsa så långt önskas en trevlig hösthelg med eller utan saft och bullar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0