Gäss i tranedansen

 En sparv i tranedansen, nej det var ju två gäss. Men nu är det vår i Värmland: Det där lila som jag för åtta är sedan trodde var en systembolagskasse i löven blommar underbart i år också. Så gör också alla krokusar både blå och gula som spridit sig i gräsmattan, liksom de underbara blåsipporna vid trappen och scillan som spridit sig överallt.

Tulpanlökarna kommer också för denna vinter har de inte blivit uppätna. Jag hade sorkarna under behandling i höstas, jag stoppade ner en dammsugarslang i sorkhålen och gasade på. Det var nog effektivt! Lagligt? Det vet jag inte, men det skiter jag faktiskt i.

Nu har jag skrivit några rader utan att tala om elefanten i rummet, Coronan, där Sverige gör tvärt emot vad WHO rekommenderar och vad andra länder praktiserar. Sverige har ju så ”god beredskap”, utan beredskapslager, nu är det ”just in time”. Sedan skall man göra som regeringen och FHM rekommenderar sägs det för annars är man inte lojal, och nu måste vi ju hålla ihop. Jag får nog göra en fest för 500 eller 499 personer, det går väl bra, och bjuda hit folk från andra länder också för på svenska flygplatser tas inga tester eller sätts inga smittade i karantän. (Men de kanske inte får åka hem för då väntar ju karantän i hemlandet!)

Sen skall vi ju bli flockimmuna så det blir nog bra. Barn smittas ju inte i Sverige, förresten kanske det inte är någon pandemi heller för FHM sa ju att ”risken för en pandemi var mycket liten i Sverige”.

Under en kris blir folk uppfinningsrika, men ansiktsskydd får ju inte tillverkas för de skall va CE-märkta, likadant är det med provtagningskit som inte får säljas i Sverige för ”de är inte CE-märkta, och då kan folk dö”. Jag sänder dock en tacksamhetens tanke till alla inom sjukvården och ”jag stannar hemma så att ni kan jobba”. Tack! Till er andra: Ta vara på våren, den kommer bara en gång om året!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0