Åt helskotta vänt - men VÅR!

Nu skall jag skriva om en aning av vår, inte om Corona, för det räcker med tre fall i Italien för fyra veckor sedan och nästan 4 500 nu. Sverige har i dag 101 rapporterade fall, i verkligheten är det 161 och i morron är det många fler.

 

Jag litar heller inte på varken folkhälsomyndigheten, fastän jag läst folkhälsovetenskap, eller regeringen. Nej, då litar med mer på utländsk press, som talar om en pandemi och 15 miljoner dödsfall.

Risken i Sverige var ju låg, barn smittar inte, flygen från drabbade områden fick gå som vanligt osv. osv. Ja, det har varit ”åt helskotta vänt”, som mössfabrikör Jönsson i Åmål skulle ha sagt. Han sa i alla fall så till en stackars tjej som hade sytt på mösskärmen upp och ner.

Nej, nu skall vi tänka på något roligt i stället. Som våren som är i annalkande. Fåglarna kvittrar så härligt och tittar nyfiket in i holkar i sin jakt efter bästa bostaden. Ja, det doftar vår även om det inte varit någon vinter, åtminstone inte här men det har varit massor med snö och kyla på andra håll i världen.

Nu känner man en smått orolig förväntan på allt man skall göra under vår och sommar, medan man på hösten invaggas i ett stort lugn. Ändå är det våren som är så härlig!

Även katterna känner av att det är vår. Sotis är en råttjägare, som brukar jobba natt ibland (förhoppningsvis med sitt vanliga jobb) men nu har han varit intresserad a en kattfröken i grannskapet, så det har blivit litet övertid… Uj, uj, uj… Sotis skall ju kastreras men jag vill ha en svart kattunge efter honom först, tillsammans med kattdamen Lilla Grå, hon börjar ju bli till åren.  Får se hur det går.

Men nu är det snart vår på riktigt. Snödroppar och blåsippor har bytt av julrosen och allt känns bara härligt! Gässen har kommit och snart kommer mina måsar, som bygger sitt bo på uthuset. O, vad roligt. Då är det riktig VÅR!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0