Sopa framför egen dörr

 
 

Jag väntade tillökning till midsommar, men det ser inte ut att bli något. Fru Mås ligger och ruvar på ägg, avbytt av herr Mås, och så har de legat sedan i maj. Undrar om de ligger kvar när första snön kommer?

Förmodligen var det för kallt i maj, för att sedan bli för varmt och sedan bli kallt igen. Något har i alla fall hänt… Antingen blev äggen förfrusna eller också blev de stekta… Jag blir sorgsen å måsarnas vägnar och får i alla fall fortsätta att servera frukost till måsparet.

Det doftar i alla fall gott när man kommer ut. Förmodligen är det av floxen, det lilla som överlevde ”den stora sorkinvasionen”. Ja, de åt inte bara upp lökarna utan gick även hårt åt riddarsporrar och flox. Jag provade med allt möjligt, bl. a. karbid och det small precis som hos Jönssonligan, men CO2  klarar de inte!

Blir det inte något om Covid-19 idag? Jodå, lugn. I SVT är man bekymrade över dödstalen i Brasilien, 75 000. Det är bara det att i Brasilien finns det 210 miljoner, i Sverige 10. Dividerar man dödstalet med 21 (som Sverige) blir det 3 570. Jämför man med USAs tal blir det 4 150 döda och i Sverige har vi  5 600 döda!

Varför skall det vara så lätt att titta på Amerika när man allra först borde sopa framför egen dörr!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0