Mail från Anders Tegnell

 
 

Det stora lugnet har lagt sig, men det fattas något. Tornsvalorna eller tornseglarna som de egentligen heter, har lämnat oss. Kanske passade de på innan gränserna åter stängdes. En unge är dock kvar och i går såg jag hans mamma flyga in under vindskivorna också. Litet rädd var hon kanske för den nymålade väggen, färgen hade köpts medan norgegränsen var öppen, men till sist flög hon in. Är hon kvar eller blir den inte riktigt flygfärdiga ungen ensam kvar i evig vintervila?

Juli var kall men i augusti verkar semestervädret vara här och nästa vecka börjar skolorna. Jag förstår de lärare som är litet bekymrade. Att inte Sverige stängde skolorna berodde på att Folkhälsomyndigheten ville ha flockimmunitet. Detta står helt klart sedan frilansjournalisten Emanuel Karlsten granskat mailväxlingen mellan statsepidemiolog Anders Tegnell, Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson, tidigare statsepidemiolog Johan Giesecke med flera.

Fram träder bilden av en liten sammansvetsad trojka som ser omvärlden som ett hot och som tappat det för alla läkare tvingande etiska regelverket. De gamla skulle ”stuvas ihop”.

Anders Tegnell till Johan Carlson:
”En poäng skulle tala för att hålla skolorna öppna för att snabbare nå herd immunity” (flockimmunitet).
Detta bekräftar att han ljugit om att skolorna kan vara öppna "då de inte bidrar till smittspridning" utan att motivet istället handlar om att öka smittan.

Jag sörjer med den kvinnliga lärare som smittades av skolbarnen och vårdades hemma där hon smittade sin man som tyvärr dog. Regeringen som ytterst är ansvarig har lutat sig mot Folkhälsomyndigheten och en brist på etik liknande den 1940 talets nazistiska Tyskland har fått råda.

Varför reagerar inte alla människor? Man har ensidigt hört Tegnell i media och likt tyskarna på 1940 talet tror man på det regeringen säger.  Det kanske är läge att återigen påminna om Martin Luther Kings visa ord: ”Den stora tragedin är inte de onda människornas brutalitet utan de goda människornas tystnad och du är inte bara ansvarig för det du säger utan även för det du inte säger”. Tack alla ni som reagerar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0