Flockmentalitet

 
 

Det brinner i Sverige! Det skjuts, mördas, våldtas, knivhuggs, sprängs, rånas mm. Gängkriminaliteten breder ut sig. Narkotikan flödar. Minderåriga invandrare tar på sig brott. Varför reagerar inte alla människor i Sverige? Polisen i Rinkeby skall nu få polisbeskydd till och från jobbet…men media, är politiskt korrekta och säger att allt är bra och en del drar till med att "Sverige aldrig varit tryggare".

Enligt en undersökning, som gjorts av Kent Asp, professor i journalistik, vid Göteborgs universitet, röstade 52 procent av alla journalister som jobbar på Sveriges Television på Miljöpartiet. Hos Sveriges Radio uppgav 54 procent av journalisterna att de tycker att Miljöpartiet är det bästa partiet. Inom public service-sfären sympatiserar över 80 procent av journalisterna med de rödgröna partierna. Motsvarande andel i storstadsmorgontidningarna är drygt 60 procent. Är det på grund av de egna sympatierna många inslag handlar om miljöförändringar och smältande isar? Enligt Al Gore skulle ju Antarktis vara isfritt 2015.

I andra länder förekommer reaktioner på vad som händer i Sverige, men INTE här. Likadant är det med coronan, där vi är ledande i dödstal, åtminstone i norden. Vi har nästan 6000 döda medan grannlandet Norge har drygt 250. Tegnell är nöjd och Löfven är nöjd. Media är nöjda. ”Det var ju bara äldre människor som dog”, sa Agnes Wold i Skavlan! Så lät det förmodligen också i det nazistiska Tyskland på sin tid. Vad vår etik säger och vad de glömmer är att varje stund av livet är värdefull!!!!

Så här skriver en brittisk journalist:

”Sveriges dystra siffror rapporterades nästan dagligen på tidningarnas framsidor i Norge och Danmark. Men svenska tidningar hade oftast en annan vinkel. Mina redaktörer kunde inte förstå hur medierna kunde reagera så milt med så höga dödstal.

När de så kallade ”22 forskarna” i början av april attackerade Sveriges strategi, behövde Anders Tegnell bara kasta lite tvivel över deras siffror för att de skulle tystas av ett mediedrev.

Det var ett skolexempel på svensk medias flockmentalitet”.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0