Natten då björkarna blev gröna

 

Över en natt i veckan blev hälften av björkarna gröna, natten därpå följde de andra efter. Humlorna surrar i lönnarna som börjar blomma. Lommarna ropar i kvällningen och blåmesparet som så flitigt matade sina barn fick plötsligt se dem utflugna, en landade i knät men tog tacksamt emot en brödsmula.

Måsparet har återkommit och kvittrade faktiskt när de återsåg sitt gamla bo. Vitsipporna lyser som en vit matta under årets vackraste vecka.

Ja, det är vår och helt underbart. Men i det vackra gäller det att vara uppmärksam och tvätta händer för mitt i alltsammans lurar coronan. Jag känner mig INTE trygg med att vi har världens enda flockhälsomyndighet som säger att alla skall smittas i lagom takt. Jag tänker med sorg i hjärtat på alla äldre-äldre, alla som har cancer, KOL, övervikt, hjärt-kärlsjukdom eller diabetes, de som inte kommer att överleva detta.  

Om 1 % av befolkningen i Sverige skulle smittas blir det 80 000 som avlider (enl. Mats Åberg), men enligt WHO är dödligheten 3,4 % och då blir det 272 000 av oss som får lämna detta livet.

En nederländsk studie visar att endast 3 % av dem som haft coronainfluensan får antikroppar. Och än finns inga bevis på att personer som har tillfrisknat från coronaviruset blir immuna uppgav WHO-epidemiologen Maria van Kerkhove under en presskonferens 23/4.

Vad sjutton håller Sverige på med egentligen? Att som enda land i värden inte stänga ner totalt och hindra smittan utan tro att vi skall bli flockimmuna? Äldreboenden borde ha varit den första anhalten för de högsta skyddsåtgärderna, den bästa skyddsutrustningen och de flesta testerna. Det blev tvärtemot! Röster från Australien säger att Tegnell offrar gamla och sjuk mot unga och friska.  

Och märk väl, i andra länder, där man har stängt ned helt, kan man nu börja öppna upp litet försiktigt igen. Det är både ekonomiskt fördelaktigt och fördelaktigare i människoliv.

Forskare och läkare som protesterar mot delar av den svenska modellen och mot att äldre får dö utan hjälp av syrgas (Jon Tallinger), som kan vara en överlevnadsfråga, tystas effektivt av regering och FHM. 

Hoppas att detta INTE är vår sista vår…  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0