Mås med Coronaskydd?

 
 
 
 
 

Nej, det är en potatisplätt och fru Mås kom tyvärr inte med på bild denna dag när vår kung fyller år. Vi får önska honom allt gott! Ja må han leva!

I dagarna väntar 700 000 svenskar på besked om sin karensdag. Men den var ju redan borttagen innan regeringen gjorde en stor nyhet av det.

Att det är 700 000 innebär ju att minst 700 000 stannat hemma ”för att de inte har känt sig helt okej”. Har de haft corona? Sannolikt INTE, inte de flesta i alla fall! När det inte provtas vet vi ju INTE vem som haft viruset, som f ö är mest smittsamt dagen innan det bryter ut och nästa dag. (Virolog Lena Einhorn).

”Du som har symtom som påminner om coronavirus kommer INTE att provtas. Det gäller oavsett om du varit i de områden som tidigare varit utsatta för smitta eller haft nära kontakt med någon som du vet är sjuk i covid-19”, skrev region Stockholm. Landet följde efter medan man i Danmark nu har satt upp tält och skall provta folk som undrar om de har eller haft sjukdomen.

Det hemska facit av bristande provtagande har vi ju sett inom äldrevården, de skrämmande svenska dödstalen, de sista veckorna avsevärt högre än USA, Italien och Spanien. På äldreboenden och i hemmen är besök förbjudna. Där kvävs mormor och morfar långsamt till döds, utan den ibland livsavgörande syrgasen och utan besked om de har corona. Kommer de ens med i statistiken?

Förutom kostnaden i mänskligt liv är det rent ekonomiskt katastrofalt och företagen står stilla. 700 000 x 1 000 x minst 14 dagar närmar sig väl 10 miljarder… Allt detta för att Sverige skulle få ”flockimmunitet”, ett begrepp som det bara talas om i Sverige. I Wuhan i Kina uppvisade  2 -3 procent antikroppar. ”Flockimmunitet” kan vi således glömma…

Länder som har lyckats hejda smittspridningen har testat, testat, testat och smittspårat. Det blir definitivt INTE billigare att göra som Sverige, Hade det stängts ned för en kort period hade ju landet kunnat öppnas snart igen – som Kina. Sveriges taktik kommer att ruinera landet – för dem som förhoppningsvis överlever. Och det hoppas vi göra i dag och hurra för oss själva och den litet kyliga våren. HURRA HURRA!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0