”How dare you”

 
 
 

Guldpriset stiger och kronan dalar, guld synes regna från träden men det är en osäker tid vi lever i. Jag fick dock ett erbjudande från Ingemar Rentzhog, mannen bakom Greta, att investera i ”We Don´t Have Time”, tillsammans med en miljard (!) klimatintresserade. Hade det varit miljön, hade det varit något helt annat, det är solen som styr vårt klimat och vi människor som råder över vår miljö.

Sedan läste jag vad en liberal FB-vän skrivit. Tack Patric Källman!

”De kom från North Dakota, de kom från South Carolina, de unga män som korsade en ocean för att dö på Europas slagfält. Två gånger kom de, för att städa upp vad vi européer ställt till med.”

Så sant! USA agerar världspolis, oavsett vad vänstern tycker, någon nation måste göra det och USA är den mest lämpade nationen för uppdraget. Vem skulle det annars vara? Putin? EU?

Den nya svenska hållningen till USA verkar ha luckrats upp såtillvida att de gärna får vara världspolis och kriga på de platser som Sverige pekar ut och tycker är lämpliga som t.ex i de kurdiska delarna av Syrien.

Att Sverige som inte ens är med i Nato tar sig rätten att försöka tala om för USA var de ska kriga och var de inte ska kriga – vore jag Trump skulle jag nog på svenskt maner fråga ”How dare you” och föreslå att Sverige skickar soldater till Syrien själva innan de kräver att fler amerikanska liv ska offras.

Det är inte unga människor från Eksjö och Sveg som riskerar livhanken utan unga människor och Trumps väljare från Indianapolis och Milwaukee som bor längre bort från Syrien än vad vi gör.

Är amerikanska liv mindre värda?

Många amerikaner har redan fått offra sina liv i Syrien vilket sällan svensk media bryr sig om att berätta. Nu kritiseras USA för att man lämnar kurderna, av vilka 5 000 gasades ihjäl av Saddam Hussein, i sticket när det är Turkiet som angriper! Jag förstår kritiken, men Trump sätter ”America first” och har en krigstrött hemmaopinion att hantera. Han gör helt enkelt som generalerna alltid har velat göra: Gå in och slå till hårt, och sedan dra sig ur fortast möjligt! Trump vill inte involveras i nya långvariga konflikter, säger Mons Krabbe.

Guldpriset stiger och vi får se hur det går nu när världspolisen dragit sig tillbaka.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0