Gökvalsen har blivit JÖK-valsen

 

Nu skall regeringen fällas, enligt Vänsterpartiet som vill att arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) avgår. M, KD och SD ställer sig bakom misstroendeförklaringen. Det haltar något, för vänstern är ju mot privatisering och övriga för, men vänstern tycker kanske att de kommit i skymundan och inte får spela första fiolen längre. Vi får väl se vad som händer…

Unga mår dåligt och tror inte att de har någon framtid pga klimatet. Om man i stället pratade om miljö och nedskräpning skulle jag ha litet bättre förståelse. Nu är det ju inte svenska sugrör som hamnar i vattnet i Asien men där finns sannerligen att göra.

Al Gore, som fick fredspriset skrämde 2009 för att vi hade bara 10 år på oss och  2015 skulle Arktis is vara smält. På 1960-talet var det den kommande istiden som var den stora faran.

Om du tar ett djupt andetag utomhus består luften av 78 % kväve, 21 % syre, ca 1 % ädelgaser (helium argon etc.) samt hela 0,040% koldioxid. Det betyder i klartext att koldioxid är en mycket liten del i ekosystemet. Är det troligt att jorden skulle vara utsatt för en massiv förändring av något som existerar i så pass liten grad, när denna livets gas dessutom göder växtligheten genom att omvandla gasen till syre? Utan koldioxid skulle nämligen inte livet på vår jord vara möjligt. När CO2-nivåerna inte står i proportion med temperaturkurvan, hur kan man då landa i att vi har en växthuseffekt? Det stämmer dock att temperaturen har stigit, en hel grad de senaste etthundra åren; något som helt är inom felmarginalen. När vi ligger inom den naturliga variationen måste vi fråga oss hur dessa falska profeter kan stå oemotsagda? Klimatet varierar nämligen på jorden och den utveckling vi ser följer de normala klimatcykler jorden haft, det här är också orsaken till att olika länder har olika syn på s.k. “Global Warming”.

Däremot är det ingen ”naturlig variation” om regnskogarna huggs med för odling av biodrivmedel eller nu så populära palmoljan. På 1990-talet var det ju ozon-hål som skulle göra det omöjligt att vistas på jorden. Det skedde dock en förändring så att det ozonförstörande freonet fasades ut och numer talas det inte om ozonhål längre. Däremot har det blivit oroväckande tyst om det marknära ozonet, som förorsakar skador på växtligheten. Då hörs det mera om att våra stackars kor fiser. Det är metangas det!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0