Den vackraste dagen

Den vackraste dagen på året är när lommen ropar för första gången sedan isen skingrats, när humlorna surrar i krokusen och blåsippor och vitsippor tittar fram. I dag har det varit en underbar vårdag som inte ens deklarationer förmått att ta udden av.
Värmen påminner om Arizona, med sol 352 dagar på året och varmt även på kvällen. Som kvällen på konferensmiddagen då vi stod ute och pratade. På vetenskapliga konferenser träffar jag folk från hela världen och får höra deras Sverigebild, denna gången blev jag faktiskt rädd, fast man egentligen vetat det förut. Sverige är det enda land i hela världen dit människor kan komma och få mat, bostad och bidrag utan att jobba, denna bild är känd över hela världen. Det är därför så många reser till Sverige, sa en professor från Houston bland andra. I USA och alla andra länder måste man jobba för att kunna bo och leva. I Sverige var det 16 procent utlandsfödda 2016, nu är det var femte "svensk". En siffra som skrämde hicka på de internationella professorerna.
I USA såg jag EN enda islamist, en kvinna som skylde håret när hon jobbade på flygplatsen i San Francisco. Inte såg jag en enda tiggare heller. ”Dagens” taxichaufför var kvinna och demokrat, hon tyckte det hade blivit så dyrt i Amerika. Det beror på att Trump skickat hem alla utlänningar, sa hon.
Ja, det har varit många som tagit sig in olagligt från Mexiko, men de har ju jobbat och det är möjligt att det har blivit dyrare dem förutan, dock inget jämfört med hur mycket dyrare det blivit för oss svenskar. Värdet på svenska kronan bara sjunker och sjunker medan dollarn blir starkare och starkare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0