För demokrati gäller yttrandefrihet

Vi är allt bra naiva vi svenskar vi tror alla om gott. Så här skriver Mona Waters, född muslim och uppvuxen i Somalia:
"Själv så var det avgörande steget som fick mig att lämna islam när jag började studera de islamska skrifterna. Det jag fann var att islam just är en primitiv religion och fullständigt omöjlig att kombinera med demokrati. Så vad är det som Koranen lär sina anhängare då? Ja, döm själva. Muhammed lärde att män får våldta och gifta sig med flickor i förpuberteten (65:4), att icke-muslimer skall korsfästas och amputeras (8:12, 47:4) samt halshuggas (8:12, 47:4), att den troende som dödar ickemuslimer blir belönade i paradiset (9:111), att icke-muslimer skall kallas svin och apor (5:60, 7:166, 16:106), att ickemuslimer är vidriga varelser som inte förtjänar någon nåd (98:6), för islams skull skall man utpressa icke-muslimer (9:29), och detta för att bara ge några få exempel bland många andra. Att detta är ett tecken på en primitiv religion som inte vill samverka eller respektera ett demokratiskt statsskick skall man inte behöva ha en juristexamen från Uppsala universitet för att förstå.
Och hur är det med islam och demokrati då? Man kan vända sig till Koranen för att få alla de svar man behöver. Enligt islam ska man behandla icke-muslimer som svurna fiender (4:101), män får ha sexslavar och arbetsslavar (4:3, 4:24, 5:89, 33:50, 58:3 och 70:30) samt skall slå dessa och sina fruar (4:34, och Muhammed uppmanade också alla män att ha piskor hängande där deras kvinnor kan se dem: Kash. Shaf of Al-Zamakhshari, vol. 1, s. 525), en muslim skall terrorisera ickemuslimer (8:12, 8:60) och i Sahik Muslim läser vi ”Jag har blivit beordrad att strida mot folk tills de erkänner att det finns ingen annan gud än Allah, och Muhammed är Allahs budbärare” (1:33). Om Ullenhag ser dessa påbud som förenligt med demokrati måste jag protestera.
Att Islam inte heller går ihop med yttrandefrihet märker vi av genom att det som muslim är förbjudet att kritisera eller ifrågasätta sin egen religion (4:65, 24:63) På arabiska heter det Fitnah."
Jag kommer att tänka på i våras när jag och min dotter var i Tucson och träffade en av medförfattarna i min kommande bok ,"Mysteries of Consciousness", Amna som är barnläkare och professor i Sudan. Amna var islamist, hon tog avstånd från det extrema men förklarade att halva Europa var islamistiskt och att det skulle bli hela Europa.
"Ja, till Sverige får de gärna komma, bara de anpassar sig", sa min dotter. "Nej, nej, en islamist kan inte anpassa sig, för oss gäller koranen", sa Amna.
Diskussionen tog fart. Jag hade faktiskt tänkt göra något annat den dag jag var ledig efter konferensen… Så kom jag på det, "det finns bara en Gud oavsett vad vi kallar honom, Allah eller något annat sa jag". Alla blev nöjda och frukosten kunde avslutas.
Vi har i vårt land rätt många flyktingar för vilka koranen och deras tolkning av densamma är viktigare än svensk lag. Sunni och shiamuslimer som är i fejd med varandra blir inte vänner bara för att de kommer till Sverige. I många fall är deras tro rent medeltida i våra ögon (speciellt kvinnliga) och i fredspristagarnas kloka ståndpunkter, som Malalas. Heder åt henne!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0