Från Singapor till Spanska skogssniglar

Den 14 juli har ju vår förtjusande kronprinsessa födelsedag, en dag i mitten på juli då hjortronen skall vara mogna, åtminstone här i sydvästra Värmland. Så var de nog i år också men det var ju en vattengrav att komma över innan jag kom ut på mossen och kunde plocka en handfull gula bär. Det var ju åtminstone så jag fick känna smaken av mogna hjortron i år också.

Annars har vi varit ute och kollat och räknat en del av sonens kvigor av rasen Hereford, som skall bli kossor så småningom. Gruppen stora kvigor hade sällskap av en tjur, men honom skulle man passa sig för sa sonen. Annars är det bara snälla djur alltsammans, liksom ”våra” trevliga Highland Cattle, men de flesta är ju utflyttade på sommarbete av dem också. Det är bara två grupper på fyra djur vardera som är kvar här hemma nu. Men till hösten kommer nog alla Highland Cattle tillbaka.

Annars är jag i spänd förväntan inför 18 juli då ”Aspects of Consciousness” skulle gå i tryck. En ”permission” är klar men kommer den andra att hinna komma fram? Kontoret det skall skickas från ligger i Singapore och det skiljer ungefär 14 timmar i tid mellan Singapore och North Carolina. Tidsskillnaden hit tycker jag är rätt bra, sex – sju timmar beroende på var i USA man befinner sig, de brukar ju ”vakna” när klockan är tre på eftermiddagen här. Rätt praktiskt, då hinner man skriva svar på e-mailen de skickat sent på kvällen innan och hälsa god morgon.

För ett par dagar sedan upptäckte jag mördarsniglar i min trädgård. De har inte funnits här tidigare men nu har jag plockat något hundratal. De går sedan till ”snigelkrematoriet” dv s värmepannan. Jag känner mig riktigt mordisk, men mina ronder börjar ge resultat, sniglarna blir färre och färre… De är ju inflyttade och hör inte till vår inhemska fauna och så de har ingen i mitt jordgubbland att göra…


Kommentarer
Postat av: Ella Isbjörnshjärta

Åh, jag ryser lite varje gång jag läser om att plocka mördarsniglar, skulle aldrig vilja ta i dem! Finns det inget annat sätt att bli av med dem?



Kram!

2012-07-14 @ 18:55:13
URL: http://isbjornshjarta.blogg.se/
Postat av: sixten

:)

2012-07-15 @ 12:37:55
URL: http://loltarget.com
Postat av: L.t

Fin blogg!! gillar den starkt!



Kolla gärna in när jag och min pojkvän sjunger en duett! PUSS!

2012-07-15 @ 20:47:57
URL: http://ttthorngren.blogg.se/
Postat av: Matilda

Intresserad av skönhetstips? Kika gära in bloggen & följ med bloglovin - http://www.bloglovin.com/sv/blog/3696002/matilda-skonhet-amp-har/follow

/Mvh improveme.se/matilda :)

2012-07-16 @ 18:42:52
URL: http://improveme.se/matilda
Postat av: FERHAT - Nyutexaminerad sjuksköterska

Hej, jag skulle vara tacksam om du kunde titta in i min blogg på några trolleritrix jag gjorde för ca 1 år sedan. Vill bara höra vad du tycker och om du skulle vela se mer av mina trolleritrix? ;)



Tack, ha en trevlig dag! :D

2012-07-16 @ 20:29:16
URL: http://ferhat.blogg.se/
Postat av: Sophie

Snälla hjälp mig :)

2012-07-17 @ 15:54:52
URL: http://sophielovisas.blogg.se/
Postat av: nikita

fin blogg!

2012-07-18 @ 10:10:32
URL: http://bynikitaa.blogg.se/
Postat av: ttheresebjörkman, :)

Hej!

Allt bra?:)

2012-07-19 @ 18:48:06
URL: http://ttheresebjorkman.blogg.se/
Postat av: Sassäh ᵔᴥᵔ

Hallojs! Kikar in en sväng och önskar dig en underbar natt :):) Svara gärna på senaste frågan i Q&A - Vilken är din Magnum glass favorit ;) KRAM

nojjz.blogg.se

2012-07-21 @ 02:11:42
URL: http://nojjz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0