Amit Goswami "Conscious Economics"

Oh, vilken härlig sommar! I går läste jag Amit Goswamis ”Conscious Economics”, mycket intressant!

Amit skriver om kvantumfysik och hur denna kan påverka ekonomin. Om hur det historiskt har varit och om hur framtiden kan komma att bli.

Amit frågar om den nya ekonomin med medvetande och medveten ekonomi skydda oss från ekonomiska härdsmältor, som  annars kommer med jämna mellanrum.

Om globalisering  och outsourcing  bl. a., hur telefonsvarare i Indien försöker prata med amerikansk accent och ge råd till affärsmän i USA.

Amit skriver också om låga löner och barnarbete men också att outsourcing är en väg att sprida ut välståndet. Ju fler som har ett meningsfullt arbete och kan försörja sig desto bättre går det, enligt Goswami. Han jämför också med kommunismen och menar att det inte går att beordra folk att arbeta hårt åt någon annan.

Gröna jobb, recycling, producera utan att släppa ut farligheter, kort sagt Amit förespråkar vad vi kallar miljövänlighet och ger även goda råd till president Obama angående detta.

Ja, det var i sanning ett verkligen läsvärt kapitel! Hoppas att jag snart får ett positivt besked från en publisher, så att fler får möjlighet att läsa om detta!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0