En viss kroppsdel bak

 

Barnarbete för att få fram mineraler till bilbatterier och biobränsle som hotar regnskogen har man ju hört talas om, och nu kan diesel kan vara bättre än ladd hybrid, säger Aftonbladets biljournalist Robert Collin. Han tycker det är snedvridet att regeringen dömer ut dieselbilar och samtidigt hyllar ladd hybrider. Medan dieselbilen VW Touareg, som drar 0,84 liter milen, har en skatt på 11 200 kronor, har ladd hybriden Volvo XC90 T8, som släpper ut drygt 20 procent mer koldioxid, en skatt på 300 kr.

Låt vara att Volvo-hybriden också kan gå på el. Men för den här resan upptog elen bara 4 procent av sträckan medan den törstade efter bensin resten av resan.

Enligt Collin är definitionen av en miljöbil ett resultat av trender och symbolhandlingar från politikerna. Det var likadant för några år sedan när etanol var i ropet och etanolbilar fick stora subventioner. Miljön vinner inget på symbolhandlingar, anser han, utan vill att politiker istället försöker få en seriös bild av diesel som drivmedel. 

Det är ju bra att återanvända och köpa begagnade kläder, och på så sätt är det lyckat att second hand blivit inne. Men det finns inget som inte har en baksida. För H & M med flera modehus är detta ett hot som drar ned deras försäljning.

Speciellt kvinnor flyger mindre och äter mindre kött. Undantaget då Malmö universitet, för där flög man mer. Hur går det med flygplatserna ute i landet när ingen skall flyga från dem?

Att äta mindre rött kött kan ju vara bra för hälsan och miljön, speciellt om köttet kommer från Brasilien eller Nya Zeeland. Men kommer det från gräsbetande djur i Sverige är det en garant för minimalt med antibiotika, krisberedskap, djur som har det bra, öppna marker, fåglar, insekter och frukt och blommor. Det har också slagits larm om att barn till veganer förlorar i intelligens.

Då behöver man PR och finansiell kommunikation. Ingmar Rentzhog är PR-expert som beslöt satsa på Greta och klimatet. Han ”råkade gå förbi” Greta första dagen hon skolstrejkade. Nu skolstrejkar barn över hela världen.

Om jag hade en likadan PR för mina böcker vore ett Nobelpris självklart nästa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0