Kvastar och Nifelhem

Nu har den sista februariveckan passerat, men det blåser fortfarande från Nifelhem, som en gammal farbror sa för länge sedan. Nifelhem är ett ställe mellan eldens och köldens värld – närmare köldens. ”Det är nog för att vi har betalat för mycket i bensinskatt”, säger min bror. Bensinskatten skall ju hjälpa mot uppvärmningen av klimatet och det märker vi inte av nu, med snötyngda palmer i södra Europa tom.
Uppdrag granskning har nu granskat Palmemordet. Bevare mig väl, är väl det snällaste man kan säga, när vi får reda på hur det gått till och vem som fick Christer Pettersson fälld. Denne polis hade ju fötterna i undre världen och var dömd för stöld ändå fick han bli en ledande polis. Hans förhörsmetoder med löften om 50 miljoner i belöning var ju helt sanslösa! Hans chef likaså. Detta hände i Sveriges viktigaste mordutredning!
”Kan vi alls lita alls på rättssystemet när polis, åklagare och domare så hänsynslöst kan manipulera vår tids viktigaste mordutredning. Allt för att dölja den grupp som står bakom mordet på Sveriges statsminister. Att det var ett politiskt mord råder det ingen tvekan om”, skriver Rune Lanestrand. Han nämner också i mindre smickrande ordalag åklagare Christer van der Kvast. Det behövs nog nya kvastar till att sopa med!
Detta var ett svar på min fundering på hur det fungerar med lag och ordning i det här landet. Det skjuts ju varje dag, våldet breder ur sig, våldtäktsmän går fria och de som fälls får någon månads straff. Och som regel utvisas de inte heller…
”Nu skall vi ta i med kraft för att för att få ordning och reda”, säger statsministern. Så sa han i fjol och så kommer han att säga nästa år, när det blivit ännu värre, också. Är det någon som tror på honom längre?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0