Diplomatbil, torka och två kronor

Även om litet moln nu tornar upp sig, håller torkan i sig. Det vackra vädret var ju att föredra, för oss människor i alla fall, under skolavslutningarna. Nu var det inte lillpojken utan hans dotter som fick den vita mössan.
Jag kommer ihåg sonens bil, en mörkblå Mercedes kompakt, (eller vad de nu heter) med blågula flaggor. Ja, det såg minsann ut som en riktig diplomatbil. Om det nu inte varit för att flaggstängerna var nedstoppade i rosthålen på skärmarna, för det har nog inte diplomater.
Fina Mikaela blev i alla fall uppvaktad och efter det traditionella flak-åkandet blev det middag på Alsters fina herrgård där ”dungen som göken gol i” står kvar. Göken gol dock inte i går annars har han varit trägen denna försommar. Kanske har han misskött familjelivet mer än vanligt i år?
Själv har jag kämpat med permission för ett citat av Albert Einstein, det var något som den gode Albert skrivit i ett brev 1951 och det hade inte Princeton University hand om utan det blev The Albert Einstein Archives, The Hebrew University of Jerusalem. Nu ä-n-t-l-i-g-e-n blev det klart. För 120 dollar = 428.216 Israel Shekel och 1069 skr. Undrar vart värdet på svenska kronan tar vägen? Tre kronor är ju numera bara två. Hur kommer det att gå för fotbollslaget två kronor?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0