Åskmoln över ankdammen

 

I dag gol göken. Ja, han (eller hon, kanske hen, för är det inte en höna är det i alla fall en fågel), skall ju gala tills han första hässjan ser”.  Hässjor ser man numera inte, så det är väl inget onormalt att göken gal 29 juni.

Sommaren går vidare, likaså den kontroversiella islamismen. Försvarshögskolan rapporterar om att på flera platser i svenska städer påverkar salafister numera vardagen genom hat och hot. Radikala predikanter skrämmer till lydnad, moralpoliser bevakar kvinnor och barn hindras från att leka med barn av annan tro. Samtidigt byggs allt fler moskéer och allt fler städer får böneutrop.  

Forskarna påpekar att Sverige haft en förhållandevis stor andel resande till jihadistgrupper utomlands samt två terrordåd på Drottninggatan i Stockholm på mindre än tio år. Lägger man därtill de avvärjda hoten, bland andra en skola i Strömsund och Åhléns i Uppsala, blir det ännu mer graverande.

Det är ett misslyckande att vi inte förstått problematiken, men också inte tagit tag i det, säger Magnus Ranstorp.

Han har så rätt! TV och media i Sverige har inte precis varit till alltför stor hjälp i denna viktiga fråga. Utomlands har det dock varit annorlunda. Där har tidningarna översvämmats av svenska skjutningar, gruppvåldtäkter och svensk otrygghet.

”Om man lever i en ankdamm, och är fullständigt tillfreds – tror man snart att gölen är en ocean”, visdomsord delat av Marja i Myrom.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0