Katter och bockar

Jo, det blev allt sex sorters lussekatter i år också. Med äkta smör och vetemjöl Special. För 25 år sedan hade allt vetemjöl en proteinhalt på 12 procent, nu är måste man köpa dubbelt så dyrt mjöl för att komma upp i detta.
En (jul)fluga kryper på fönstret när klockan är kvart i tre och ”skymningen sakta sig sänker”. Ja, det blir ljusare redan till fredag när adventsbelysningarna tänds och när de släcks i januari blir det ljusare på riktigt.
Det känns faktiskt bra att ha lämnat politiken för där syns minsann ingen ljusning. Vänstern kastar ut en riksdagsledamot som kämpat mot hedersvåld, (s) och (Mp) har gjort upp att de ensamkommande får stanna – en synnerligen konstig överenskommelse. Förre statsministern liknar flyktingmottagandet vid att få barn – ”det går åt en massa blöjor nu, men det är givetvis en investering”. Han tycks ha drabbats av en omvänd Lidnersk knäpp, som någon sa, tyvärr tror jag centerns Annie Lööf också är i farozonen att drabbas av detta virus.
I Gävle säljer Biltema julbockar och tändstickor i samma stapel. Ja, man kanske skall nöja sig med att elda upp en liten bock i år. De riktigt stora bockarna har redan fått det hett om öronen av #metoo. Trevlig advent!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0