Kapade?

Hemresan från San Diego flög jag över berg och gröna cirklar och sedan fyrkanter med en tomt i ena hörnet. Men på 12000 m höjd ser man inte så noga, men vad jag såg var att många åkrar var bruna. Redan skördat?
Städer passerade förbi. Dodge city? Hur kommer det att gå för rostbältet?
I slutet av 2045 har Kalifornien satt som mål att all energi skall vara förnybar och statens sol lovar gott för solenergin och liksom i Sverige skall denna administreras av elbolagen direkt så att ibland köper man, men för det mesta säljer man el. Eon har ju redan gått ut med erbjudanden om solenergianläggningar till kunderna med bidrag och utan extra omkostnader.
I New York gick vi ned för landning, men det vara bara det att just innan vi tog mark gasade piloten på och vi steg igen. Var vi kapade?
Efter ett tag (länge, tyckte jag) ber piloten om ursäkt för att han gjort på ”detta viset”, men det var inte klart att landa i New York. Han fick köra runt ett tag och sedan gå in för landning igen. Sen gick det inte att öppna dörren heller, utan den tid vi haft tillgodo försvann snabbt.
Sedan skulle jag till terminal B och blev invinkad på fel buss. Fick byta fram och tillbaka men så småningom kom jag allt till terminal B. Det brukar ju annars vara rätt enkelt att byta flyg i New York.
Kö, kö, kö, (rent socialistiskt, som en kurskamrat en sa en gång), men så småningom kom jag fram till gate 63. Det var bara det att boardingkortet var utskrivet av United och det dugde inte för det skulle vara av SAS. Jag fick ta en trappa upp... Detta ordnade sig men jag var glad när jag satt på min fönsterplats – Oslo nästa!
Nu har jag varit hemma i 14 dagar, men många tankar är fortfarande kvar "over there".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0