Krokus, Kalla och Siv

Krokusarna har börjat blomma utanför verandan och solen värmer så skönt. Visst är det vår! Men man kan ändå inte låta bli att tänka på det nya norska Herculesplan som störtat och exploderat i den svenska alpterrängen vid Kiruna och dess besättning som omedelbart omkom. Gränsen mellan liv och död är många gånger hårfin.

En tacksamhetens tanke måste ändå gå till räddningsmanskapet inklusive ortens folk som kände sitt fjäll och det allt annat än snälla vädret. Sen var det ju tur att de inte hunnit plocka upp en massa människor i Kiruna. Förlusten begränsas nu till besättningen, fem av de mest erfarna Herculesflygarna i Norge samt till Siv, som planet hette. Skall man försöka dra något positivt  ur detta är det väl att man lärt sig en massa av olyckan, så att man förhoppningsvis kan undvika liknande i framtiden.

Här hemma går allt sin gilla gång. I TV rapporteras om skidtävlingar. Kalla gör ett jättebra lopp! Grattis till den välförtjänta andraplatsen Charlotte! Jag har gjort en deklaration till i dag, tänk vad nöjd man känner sig. Sedan har jag tagit en promenad och hälsat på sonens Highland Cattle och som vanligt var Tigra med. I dag hade hon fått tag på en snokunge som hon lekte med, så nog är det vår alltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0