Resning och riddarsporrar

En dag i juli, varmt och fuktigt i luften och de härliga luktpionerna håller på att ersättas av riddarsporrar och rosor. Nu tror jag också att jag har pappren klara till resningsansökan. Nej, det gäller inget mord men väl en äldre dam, som för 15 år sedan tog bort ett födelsemärke och i samband med detta drabbades av en infektion, stafylokocker auerus, i armen. Ärendet var provat i patientskadenämnden år  2000, men då skylldes på att ”infektionen med övervägande sannolikhet inte beror på att smittämne överförts i samband med någon vårdåtgärd och att det därför inte förelåg någon ersättningsbar patientskada”. Stafylokocker aerus är en typisk sjukhussmitta och man kan ju undra varifrån bakterierna kommit om det inte är från sjukvården?

Finns det någon rättvisa skall ju Patientskadenämndens beslut ogiltigförklaras och damen i fråga – som efter 15 år går med den infekterade armen i band, få någon form av ersättning. Åtminstone en ursäkt, kan man tycka och en stilla undran är: När skall man börja TVÄTTA HÄNDERNA inom sjukvården?

Den 15 är det ju kronprinsessans födelsedag. Jag har någon föraning om att kungen då skall pensionera sig och överlåta ansvaret på henne, men det kanske bara är en vision. Helt klart är hon ju en mycket populär person och prins Daniel likaså, han tar ju verkligen sin del av kronprinsess- parets ”marktjänst”.

Den 18 juli skall ju ”Aspect of Consciousness” tryckas. Hoppas bara att schemat håller! Det tar allt en avsevärd tid innan en bok verkligen kommer ut!  Men det är väl litet mer noga eftersom det är ett akademiskt förlag och mina medförfattare är ”leading scientists and authors”.  Är dock mycket tacksam mot Richard Amoroso, som kontaktade förlaget och andra förlag, sedan små delar av hans uppsats varit med på någon konferens för fysiker. Han råkade ut för samma sak som Nobelpristagaren Sir John Eccles gjort. Inget dåligt sällskap att vara i!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0