Vilja, snö och icke-svensk varning

I går var jag i Karlstad på ”Kvinnors företagande skapar tillväxt – Hur ser det ut i Värmland?”. Verkligen en givande dag! En av kvinnorna jag samåkte med, Gunilla Andersson, blev utsedd till årets Vilja-stipendiat. Hon hade själv ingen aning om att hon skulle få denna hedrande utmärkelse utan  blev smått chockad. Men hon klarade dagen galant, liksom besöket hos Radio Värmland där hon intervjuades. Det var verkligen roligt att vara med och som det heter ”regnar det på prästen så duggar det på klockarn”. Barbro Ekeroth som också var med och jag fick som årjängsbor sola oss i glansen runt Gunilla.

 

Beträffande vädret är det inte utan att jag längtar tillbaka till det soliga Kalifornien.  Snö tycker jag inte är roligt! Men det är klart, Sverige har sina fördelar. Jag märkte det första dagen på hotellet i San Rafael när jag dragit bort min lunchbiljett inför första dagen, men eftersom jag inte var speciellt hungrig   lagade jag  en kopp te åt mig i stället. Men medan tepåsen låg och drog i vattnet ljuder högtalaren i rummet:  ”Varning, en mördare har tagit sig på hotellet. Lämna rummen omedelbart. Ta inte hissen utan ta trapporna”.

 

Springer till närmaste utgång, nedför trapporna och ut i det fria. En städerska sprang före mig och tydligen kom jag ut genom någon personalingång för det var jag och en massa  kökspersonal  som tydligen kom från Mexiko.  Ute fick vi vänta ett bra tag innan larmet avblåstes med en ursäkt att det var ett falsklarm. Men ändå – något sådant hör inte till vanligheterna här hemma i Sverige!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0