L-å-n-g-fredag med alfa- och thetafrekenser

Långfredag med snöyra! Påsksnö och juletö, sa min bror. Och i år stämmer det!
Långfredag var en väldigt lång dag när man var liten. Då fick man inte gå och hälsa på någon kamrat eller göra någonting. Nu är allting som vanligt vare sig det är juldag eller långfredag.

Men av vädret att döma är nog detta en dag för gå ned i varv, att fungera litet grand på alfa-och thetafrekvenser. Hjärnan arbetar på fyra kända våglängder som svarar mot olika medvetenhetstillstånd.

Alfavågor, 7,0 - 14 Hz, är dominerande hos en vaken person med slutna ögon, medan betavågor,14,0 - 28 Hz, uppträder om personen öppnar ögonen och koncentrerar sig på något. När personen sjunker ned mot ett meditativt tillstånd domineras bilden av delta, 0,3 - 3,5 Hz och thetavågor, 3,5-7 Hz . I det meditativa tillståndet har man möjlighet att få upplevelser som ligger utanför den normala uppfattningen av den fysiska verkligheten (vilket till exempel sker i en dröm). Här är skillnaden den att försökspersonen har sitt vakna medvetande med sig in i drömvärlden. (En del anser sig ha haft en så kallad utanför-kroppen-upplevelse, vilket är ett fenomen som är känt från människor som varit utsatta för livshotande situationer). Mycket höga hjärnaktivitetsnivåer - överskridande 28 Hz benämns Gammavågor och tyder på patologiska stadier av spänning, upphetsning samt hög grad av stress eller ångest.
Känner vi av detta är det hög tid meditera eller åtminstone att tänka kärleksfulla tankar så att kroppen slappnar av. Upptäckten av denna fascinerande vetenskap har lett till skapandet av Silva-Metoden. Jose´ Silva, dess grundare, säger själv: "Upptäckten av att den mänskliga intelligensen kan lära sig att fungera medvetet på alfa- och thetafrekvenser i hjärnan kommer att gå till historien som människans största upptäckt".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0