Ett optimalt prestationstillstånd

Negativa program resulterar i så kallad negativ stress, d.v.s. substanser bildas, som fungerar destruktivt på både kropp och psyke. Positiva program har rakt motsatt effekt. Det krävs kraft och energi i båda fallen, egentligen är det samma typ av energi, men det gäller att välja det sättet att hantera den på, som är mest fördelaktigt. Envar vet att när det finns trivsel och arbetsglädje med i spelet blir resultatet gott och dessutom känns det inte ansträngande = positiv stress. När något upplevs som trist, ?nödvändigt ont?, ett ?måste? eller osäkert om jag klarar då krävs en stor kraftinsats och ofta blir resultatet inte i proportion till denna insats = negativ stress.

Positiv stress är stimulerande, stärkande och inspirerar till att fortsätta. Negativ stress tröttar, medför koncentrationssvårigheter och bristande självförtroende. Det är några aspekter som har stor betydelse för golfspelare antingen de är motionsspelare eller i världsklass.

Du vet hur det känns när allt stämmer och, var så säker, här är det massor av "stressreaktioner" med, av det för Dig produktiva slaget. Med mental träning kan Du själv sätta i gång hela processen och alltså försätta Dig i "optimalt prestationstillstånd" när Du önskar och inte bara vänta på att det skall inträffa. Detta mycket speciella och synnerligen angenäma tillstånd, då allt är på plats, är unikt för varje individ. Med mental träning kan Du finna vad som krävs för att Du skall få allt att fungera optimalt. Vad som behövs är dock själva "träningen" d v s den är mycket tidskrävande och, enligt experter ej möjlig att läsa sig till.

Många framgångsrika idrottsmän i världen lägger i dag stor vikt vid den mentala träningen och kan därför fortsätta att utvecklas inom sin idrott.

Om Du är motionsspelare eller på toppnivå, unna Dig själv att testa t.ex.
Silvametoden för Mental Träning och dessutom tillgång till ett unikt specialprogram just för Dig. Bygg upp Dig själv, lär Dig utnyttja stressen och uppnå koncentrations- och prestationsmaximum varje gång Du önskar!

Såg ishockey-målvakten Stefan Liv i TV i går och hörde honom berätta om hur han inför varje match tänker tillbaka på ett lyckligt tillfälle och givetvis får tillbaka den positiva känsla han hade då. Det är den känslan som är avgörande för hur det skall gå. Inför denna dag har vi väl alla något minne av något som gått jättebra och hur vi känt oss då. Oh, vad härligt! Det blir en bra dag i dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0