Tankens kraft, fortsättning

Många framgångsrika idrottsmän i världen lägger i dag stor vikt vid den mentala träningen och kan därför fortsätta att utvecklas inom sin idrott. Det är en otrolig kraft i varje tanke och i varje ord. Om vi kunde bli litet bättre på att ta vara på denna kraft. Vi borde använda, om möjligt bara positiva ord, åtminstone till oss själva. Vi kunde försöka undvika ordet ?inte?. Små barn och ditt undermedvetna förstår inte detta ord.
När vi är sjuka, kunde vi till exempel säga: "Jag blir bättre för varje dag". Och upprepa detta om och om igen. Försöka transformera om eventuella känslor av rädsla till glädje och tillfredsställelse. För det går att lura hjärnan. Den skiljer inte på fantasi och verklighet. Och varje tanke blir en reaktion i kroppen.

Känslan av "flyt" äts upp av tvivel när du tittar bakåt på saker som inte lyckats så där speciellt?.. Det har kanske inte gått så bra som det skulle kunnat göra. Våra idrottsmän och kvinnor tränar just på detta. Att inte se bakåt. De skall bara se segrarna framför sig. Men våra idrottsreportrar gör vad de kan för att förstöra detta. Det finns väldigt många exempel på detta, men jag kan inte låta bli att tänka på OS i Salt Lake City. På Per Elofsson och Johann Mulegg. Hur Elofsson trodde att han skulle vinna. Men Mulegg var dopad.
Mera om "flyt" finns att läsa i "Flow Forever" och "Den tredje boken".
Om tankens kraft kan du läsa mer (tyvärr bara på engelska) i "The Power of Thought".
Böckerna säljs på Adlibris och Amazon.com

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0